Sopar de l’Entorn Immobiliari amb Josep Oliver Alonso

Dijous passat, 22 de novembre, vam celebrar el nou Sopar de l’Entorn Immobiliari, ja en van 19, que cada dos mesos organitza Amat. En aquesta ocasió, el Ponent va ser el Dr. Josep Oliver Alonso, catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB i gran estudiós del sector immobiliari.

Va començar la seva exposició explicant les successives crisis per les que ha passat Espanya des del 2007. D’una banda a nivell global: la financera, la immobiliària, i la de l’Euro. D’altra banda a nivel Estatal: la financera, i la de confiança, que ha fet caure el consum a mínims històrics. Aquestes crisis s’ha anat produint sense un moment de respir, i han provocat que estiguem on som, amb unes dades macros i micros molt dolentes.

Malgrat que el panorama avui es desolador, que el crèdit és zero, que l’atur encara té tendència a pujar… Hi ha alguna dada positiva, per exemple: una petita reindustrialització, les fàbriques de la Ford i la Renault tenen programes de creixement ja aprovats, la qual cosa vol dir que hi haurà un augment de les exportacions. Això fa pensar que si el Govern d’Espanya sap estar a l’alçada, hi hauria possibilitats de que a finals de l’any vinent poguéssim entreveure un cert resplendor a la llunyania.

Va repetir varies vegades que Espanya sortirà “alemanya” d’aquesta crisi o no en se’n sortirà, i que a Catalunya tenim avantatge perquè ens costa menys ser “alemanys”.

La ponència va ser interessantíssima, i el col·loqui posterior molt enriquidor, tant, que varem incomplir una de les regles sagrades del sopar, plegar a les 12 de la nit!

 

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris