Com será el consum del futur

El passat dijous 4 d’octubre va tenir lloc el 18è sopar de l’Entorn Immobiliari, on vam seguir debatent sobre com serà el consum del futur. Per fer-ho vam tenir l’honor de comptar amb joves consumidors, perquè a partir de les seves experiències, poguessim fer-nos una idea.

En acabar el sopar, vam entrevistar a l’Iñaki Arbelaitz, jove arquitecte del estudi Kuda Studio, i a en Carles Gil, jove escolapi, amb diferents responsabilitats a l’Escola Pia.


En Carles Gil creu que la juventud actual consumeix de forma diferent a com es es feia abans. No obstant diferència entre dos tipus de consum: per una banda, el micro, el que es queda en l’àmbit familiar i on els pares tenen un pes important, per tant sí que en aquest cas i una certa herència de la forma de consumir d’abans. Per l’altra, el macro, on les formes de consum han canviat tant respecte abans, que ineviablement el tarannà del jovent és diferent.

Per la seva part, l’Iñaki Arbelaitz es centra en el consum del futur, el qual creu que serà bastant diferent de l’actual. Creu que la publicitat ha de ser més responsable amb la societat, ja que exigirà, per exemple, d’on vindran els productes que comprem. D’alguna forma, doncs, s’apostarà per un consum més sostenible, perquè cada cop som més conscients de que qualsevol tipus de consum afecta al nostre entorn més proper, però també a territoris desconeguts.