Pensar el present, imaginar el futur

A la xerrada Debat UPF Món del passat dijous 27 de setembre, a la Universitat Pompeu Fabra, xerrada que portava el nom de “Pensar el present, imaginar el futur” va tenir lloc la extraordinària conferència de la periodista Mònica Terribas.

Va fer una llarga reflexió sobre el paper dels periodistes avui i també del paper dels opinadors, i com la confusió que es genera entre uns i altres dóna lloc, en moltes ocasions, a la desinformació enlloc d’informació. Això té com a conseqüència una frivolització de tots els temes, ja que sembla com si tothom entengués de tot.

La seva tesi entorn la idea d’organitzar uns debats amb “opinadors” s’ha espatllat quan enlloc de contar amb col·laboradors especialistes de diferents temes, el que prima avui son aquells col·laboradors que donen espectacle i aixó és molt perillós en un moment en que tenim una situació econòmica que penja d’un fil i que és absolutament sensible als comentaris. En un moment on tenim sobre la taula el tema més important per Catalunya: el ser o no ser.

Dit de pas, la seva postura era força pessimista sobre les possibilitats reals de canviar les coses.

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris