L’arquitecte Ambròs Monsó ens aconsella sobre el manteniment d’edificis

El darrer 26 d’abril a la tarda-vespre vàrem organitzar una xerrada pels Presidents de Comunitats de Propietaris, sobre l’ITE, (Inspecció Tècnica dels Edificis) amb l’arquitecte Ambròs Monsó.

Què és l’ITE?
Perquè s’entengui ràpid podríem dir que és la ITV dels edificis.
Qui està obligat a passar-la?
Hi ha un escalat de dates, fins a arribar als edificis de 45 anys d’antiguitat, en aquest any és obligatori pels edificis anteriors al 1930 i està calculat que a la ciutat de Barcelona hi ha 49.555 edificis.

Amat ha estat i és ferma defensora de la introducció de la cultura de la rehabilitació i manteniment dels edificis. A l’any 1994 ja vàrem organitzar un cicle de conferències pels clients en col·laboració amb el Col·legi d’Aparelladors i vàrem tenir a les nostres oficines, durant tres mesos, una exposició facilitada per aquest Col·legi que es deia “la casa en forma”.
Sempre hem pensat que l’habitatge és segurament la inversió més important que fa una família a la seva vida i per tant és lògic cuidar-la i mantenir-la a fi que no perdi el seu valor. No entenem com tothom passa l’ITV dels cotxes i en canvi no som capaços de tenir un pla de manteniment i rehabilitació dels habitatges, entesos en sentit ampli, la part de dins i la part comunitària. Per aquesta raó aplaudim la iniciativa de la Generalitat sempre i quan es faci de forma seriosa i no només per cumplir un expedient.

A continuació podreu veure l’entrevista improvisada que l’Ambròs Monsó ens va oferir en directe donant la seva opinió sobre la visió que hi ha al país vers la rehabilitació i manteniment d’edificis: