Vivendes de segona mà

Aquest és el primer post, de molts altres que el seguiran, relacionats amb preguntes freqüents que l’usuari es formula a l’hora de demanar una hipoteca, comprar un pis, posar-ne un en lloguer, etc. En definitiva, els dubtes més freqüents relacionats amb el sector immobiliari.

Obra aquests seguits de posts la següent pregunta:

Vull comprar un habitatge de segona mà. Què he de demanar a l’empresa intermediària per tal de garantir-me que no haurà cap problema?

Per poder comprar tranquil, l’empresa responsable de la comercialització hauria de facilitar-te la següent documentació de l’habitatge en qüestió:

Cèdula d’habilitat, té una validesa de 15 anys.

Nota simple del registre, la qual ens permetrà veure si hi ha càrregues o no, així com el seu estat.

– En el cas d’existir una hipoteca, el darrer rebut d’aquesta. En el rebut podrem veure si està al corrent de pagament, el saldo pendent i les condicions de l’hipoteca. Això ens permetrà prendre la decisió de si ens interessa o no subrogar-nos.

Rebut de l’IBI, per comprovar si està al corrent de pagament i per saber l’import anual que per aquest concepte haurem de pagar.

– Si l’habitatge forma part d’una comunitat, informació sobre les despeses comunitàries, sobre l’estat general de l’immoble i, en especial, si la comunitat té en marxa algun procés de rehabilitació o alguna despesa de manteniment extra i el seu import.

– Si l’habitatge és de segona mà i va ser construït entre les dècades dels 50 i 70, una prova d’aluminosi de l’habitatge en concret.

– Informació de si en la zona hi ha en marxa alguna actuació urbanística, si n’està prevista alguna o si existeix algun projecte municipal que pugui comportar el pagament d’alguna taxa no prevista.

A Amat Immobiliaris considerem molt important que el comprador estigui perfectament informat de la situació de la finca, tant des d’un punt de vista físic com jurídic. Això li permetrà prendre una decisió de compra amb molta més tranquil·litat.

En aquest sentit, el nostre lema en aquest aspecte és: la bona informació genera confiança i seguretat.