Amat Immobiliaris, al Barcelona Meeting Point

A finals d’ Octubre va tenir lloc la fira immobiliària del Meeting Point. Hi hem estat presents des del seu naixement, formant part de Ceigrup, el grup que va decidir tirar endavant aquesta iniciativa. Abans, ja havíem anat com a visitants al MIPIM, que es feia a Cannes, el precedent del Meeting Point. Durant anys, havíem participat en la Fira fins que l’eufòria del sector, la gran potència de les promotores, ens va quasi bé expulsar. Aquest any hi hem tornat i la primera reflexió és: quin canvi!

Quan hi entraves, què veies? Una reducció de l’espai destinat a la fira i una participació tant minsa!! Menys de 10 promotores, menys de 10 comercialitzadores, menys de 10 empreses immobiliàries de la banca. Els espais institucionals, els més grans. I l’espai Rússia, una iniciativa per intentar atraure els inversors dels països de l’antiga URSS que, avui, estan a l’alça.

Nosaltres, Amat Immobiliaris, varem estar dubtant molt de si anar-hi o no, perquè la inversió era important. Al final, analitzant les possibilitats reals del mercat actual, decidirem que era de les poques opcions existents per tal de capitalitzar un cert mercat d’alt nivell. Teníem el precedent dels resultats de la comercialització de l’Illa del Mar, on el 75% de les vendes les hem fet a estrangers i, d’aquest percentatge, el 45% han estat a ciutadans de l’antiga URSS. També teníem clar que, en adquirir el compromís de anar-hi, ens obligavem a portar a terme una sèrie d’accions feia temps decidides, però no realitzades, com son: fer a un microsite en rus, fer un díptic de presentació de l’empresa en aquest idioma i obrir el ventall de col·laboracions amb agències immobiliàries russes.

 Vàrem preparar la nostra assistència a consciència, amb accions abans, durant (vàrem tenir inclús tres traductors de rus-català tots els dies), i després de la fira. Els resultats caldrà veure’ls en el futur, no esperàvem pas un resultat immediat.

També vàrem participar en l’espai d’algunes de les Empreses Immobiliàries de la Banca per les que treballem, i aquí sí que varem tenir contactes que poden convertir-se en operacions. En aquests espais sí que el dissabte a la tarda i el diumenge al matí va haver-hi força animació, amb un gran número de consultes.