Presentació de la 5ena edició de l’Informe de Mercat Immobiliari 2016

 In El món Amat, Esdeveniments, Notícies, Sector Immobiliari

Ahir 22 de març vam presentat en roda de premsa la 5ena edició de l’Informe del Mercat Immobiliari on s’han exposat les nostres dades extretes durant  2016 en relació al lloguer, la venda de segona mà, la venda d’obra nova i el sector immobiliari de luxe a Barcelona, Sant Cugat, Sant just Desvern i els seus voltants.

Guifré Homedes, gerent de l’oficina d’ Amat a Barcelona, va conduir l’acte juntament amb la intervenció de les co-directores generals, Immaculada i Joana Amat, en el torn obert de preguntes on els periodistes assistents es van interessar sobretot per la situació del lloguer a Barcelona a partir de les dades de l’Informe de Mercat.

Segons Guifré Homedes, “aquest any ha estat marcat per una certa normalització del mercat immobiliari de venda i de tensió important del mercat immobiliari de lloguer”.  En relació a la venda, “el nombre d’operacions ha experimentat un creixement del 96% i una rotació d’entre 4 i 5 mesos de mitjana”.

El repte plantejat de cara a 2017 és principalment “generar oferta per relaxar preus en el lloguer ja que es preveu un augment important de la morositat perquè “la gent està llogant al límit de les seves possibilitats”. En venda, si els ritmes de venda són sostenibles aquest any “és perquè hi ha una bossa de demanda retinguda amb que té estalvis”, però “estem generant expectatives amb preus de fora del mercat.”

Entre altres qüestions, Joana i Immaculada Amat han manifestat la seva lluita per l’habilitació de locals com a habitatge i afavorir així el lloguer accessible per a la gent gran replantejant l’urbanisme de les ciutats i modificant la llei de propietat horitzontal: “Hi ha computats 15.000 locals buits que no es tornaran a llogar mai més” ha afirmat Joana Amat.

L’acte ha finalitzat amb un esmorzar amb els mitjans assistents on han acabat de compartir dades i impressions sobre l’Informe de Mercat.

En aquest enllaç es pot descarregar l’Informe de Mercat complet, aquí el vídeo resum i fotografies.

En els següents enllaços es poden consultar les noticies sobre l’Informe de Mercat als principals mitjans de comunicació:

Recent Posts

Leave a Comment