Puc alliberar-me de ser president?

Ja feia temps que no publicàvem les consultes dels nostres clients i solucionàvem les seves inquietuds. Avui publiquem una pregunta recurrent entre els nostres clients de comunitats i la solució més encertada que esperem sigui d’utilitat.

Aquest any em toca el torn de ser presidenta de la comunitat, però no estic molt bé de salut i penso que no podré complir amb les meves obligacions com a presidenta. Si presento un certificat mèdic als veïns podré alliberar-me de l’obligació?

Els motius per deixar passar el torn de presidència no estan establerts en la Llei de Propietat Horitzontal i rarament estan el títol constitutiu. Això ens deixa dos camins: la lliure decisió de la junta de propietaris, és a dir, vostè pot proposar-ho en la reunió i els veïns poden acceptar (o no) les seves raons. En cas que la Junta li denegués la possibilitat de saltar el torn de presidència, també pot sol·licitar, el termini d’un mes des de la celebració de la junta, l’auxili judicial. En aquest sentit, hem de dir-li que en termes generals els jutges solen eximir d’aquesta obligació per motius de salut (entre altres casos). En aquest cas, el certificat li serà necessari. Per a més informació sobre el procediment judicial que hauria de seguir no dubti a consultar de nou, però per a la seva tranquil·litat, li hem de dir que un bon administrador sol alliberar al president de les tasques del dia a dia, atès que assumeix íntegrament totes les responsabilitats , excepte la de representació davant de tercers.

Departament de comunitats