Les millors 10 cases del segle passat

 In Arquitectura i decoració

Hi ha molts habitatges que bé podrien considerar-se simplement obres d’art. Entre moltes d’elles hem triat 10, algunes construïdes pels millors arquitectes del segle passat i d’altres adscrites al moviment més modern del segle XX, fins a joies amagades entre fantàstics paisatges. Situades en diferents parts del món i amb característiques molt dispars entre elles, totes ben mereixen ser en aquesta llista.

1. GLASS HOUSE O CASA DE VIDRE; CONNECTICUT, EEUU.

Casa_de_Cristal_P.J

Dissenyada per Philip Johnson pel seu projecte de tesi de la Universitat de Harvard on va viure des de la seva construcció fins a la seva mort. Aquesta és l’obra més famosa i controvertida de l’arquitecte, que va ser un dels precursors de l’estil modern i l’ús de nous materials. Avui dia la casa és utilitzada com a museu i és tot un culte per a aficionats de l’arquitectura.

El millor de la casa? El paisatge que l’envolta i que és part d’ella.

 

 

 

 

                                                                                Fuente

Casa de cristal

Fuente

2. Villa Necchi; Milán, Italia

Casa necchi

Fuente

La joia de l’elegància al centre de Milà, construïda entre 1932 i 1935 per Piero Portaluppi. El disseny en si mateix representa l’alta burgesia industrial italiana del s.XX, amb col·leccions d’art a les parets i espais teatrals amb mobiliari clàssic que expressa l’alt nivell adquisitiu de la família llombarda.

El 2008 es va obrir al públic i ha estat convertida en museu.

Casa necchi2Fuente

Casa Necchi 3

Fuente

3. DAR SEBASTIAN; HAMMAMET, TUNÍSIA

Aquesta construcció pròpia del llibre de les “1000 i una nits” data del 1920 i va ser projectada pel multimilionari romanès George Sebastian, enamorat de l’arquitectura tunisiana de parets blanques i patis interiors. Tot i així, el seu estil pertany al més racionalista del s.XX. La casa està situada davant del mar i actualment transformada en el centre de cultura Hammamet Cultural Centre.

dar_sebastian_hammametFuente

Der Sebastian

Der Sebastian 2

Fuente

Frank Lloyd Wright va dir en una ocasió “és la casa més bonica que he vist mai”.

4. VILLA SAVOYE; POISSY, FRANÇA

La casa de Le Corbusier segueix sent avui dia un emblema de l’arquitectura i una obra d’art que visitar a França. El mateix Le Corbusier va viure en ella als anys 30. El seu disseny va expressar magníficament els principis renovadors de l’estil internacional i encara avui dia segueix sent un exemple d’avantguarda d’obligada visita.

Le corbusierFuente

Le Corbusier

Fuente

5. CASA AALTO; HELSINKI, FINLÀNDIA

El Moviment Modern aconsegueix la seva màxima esplendor en aquesta residència, en un barri costaner de Hèlsinki. La parella de dissenyadors Alvar i Aino Aalto van plasmar en la seva residència la base pels seus pròxims treballs. Unes línies senzilles en espais diàfans tenint en compte el medi ambient, una de les inquietuds dels seus arquitectes.

Casa AaltoFuente

6. VILLA TUGENDHAT; BRNO, REPÚBLICA TXECA

Mies van der Rohe desenvolupa en aquesta obra la seva concepció del pla lliureon els espais són definits sense separacions. El que avui comunment coneixem com a “loft”. La casa va ser construïda entre 1929 i 1930, i es va convertir ràpidament en una icona de l’arquitectura moderna funcionalista. Aquesta va passar per diferents ocupacions durant la II Guerra Mundial i, en 2002 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Villa TugendhatFuente

Villa Tugendhat

Fuente

7. STUDY HOUSE 8 O CASA EAMES; PACIFIC PALISADES, LOS ÁNGELES

Fins avui és considerada una de les cases més funcionals de la història de l’arquitectura. Els seus residents Charles i Ray Eames van ser els seus dissenyadors i van viure en ella en els anys 40-50. Charles i Ray Eames van començar a dissenyar la casa el 1945 per al Programa Case Study House publicat a la Revista d’Arts i Arquitectura dels Àngels, i que construïa aquestes cases d’estudi de casos que havien de centrar-se en l’ús de nous materials i tecnologies desenvolupades durant la Segona Guerra Mundial. La intenció era que la casa pogués estar construïda amb materials prefabricats que no envaeixin el lloc, fossin fàcils de construir, i presentaren un estil modern.

charles y ray Eames

Ray EamesFuente

8. CASA ROSA SEIDLER; SIDNEY, AUSTRÀLIA

La casa de Rose Seidler va ser projectada a finals dels 40 als barris d’alt standing de Sidney, envoltada per un boscós paisatge. Es tracta d’un mòdul de vidre sobre potes de diferents materials on es busca la reinvenció de l’escola Europea Bauhaus. El seu interior és obert i lluminós.

Rose Seidler

Fuente

9. CASA DAS CANOA; SAO CONRADO, BRASIL

Aquesta casa, totalment moderna i inspirada en el seu entorn natural, la selva amazònica, va ser dissenyada pel millor arquitecte de Brasil, Óscar Niemeyer, el 1951. Ell mateix declarava que es va inspirar en “les seves platges blanques, les seves enormes muntanyes, les seves antigues esglésies barroques i les belles dones bronzejades “. Actualment és reconeguda com la síntesi de l’arquitectura moderna de lliure creació.

Casa Das canoaFuente

Das canoasFuente

10. CASA KUNIO MAWKAWA; TOKIO, JAPÓ

La diminuta casa de Kunio Mawaka, ara convertida en el museu a l’aire lliurecombina l’arquitectura japonesa més tradicional amb el Moviment Modern europeu. Va ser construïda en 1942 i destaca la lluminositat dels seus espais interiors així com la innovació en els materials emprats.

Kunio MaekawaFuente

 

Visto en bit.ly/1o1osAZ

Recent Posts

Leave a Comment