Incredulitat, canvis, por, pèrdues, incerteses, homenatge!

Porto 12 anys fent elDiari del Canvi”, l’últim que vaig enviar va ser a mitjans de Febrer, tenia preparat el de Març quan el món es va capgirar, i m’ha costat dies i dies decidir fer aquest.

Que més es pot dir que no s’hagi dit en tants articles, tants mitjans, tantes mencions a les xarxes? 80 dies de confinament comporten una acumulació d’experiències impensables, increïbles! Viscudes diferent per cada un de nosaltres, cadascú s’havia preparat per afrontar moltes coses, però dubto que algú s’hagués preparat per una pandèmia, no formava part del nostre vocabulari.

Les empreses, entre elles la nostra, pensàvem que el 2020 potser no seria un any de fort creixement, però sí un any “bo”. Crèiem que encara quedaven, al sector immobiliari, un parell d’anys de bon recorregut, un parell d’anys que ens permetrien consolidar nous projectes que teníem en marxa; però de cop, en un dia, vam entendre amb incredulitat que iniciàvem “un confinament”, que tot es capgirava, que tot s’aturava.

En 24 hores va caldre canviar tot el funcionament de l’empresa, posaren marxa el teletreball, definir nous sistemes de comunicació, etc. Mentrestant, a les famílies va caldre canviar també de cop, per uns assumir el fet de tenir els nens a casa, per altres, aquells que viuen sols, assumir la solitud perllongada, per cadascú va ha estat un canvi, canvis als que ens ha calgut adaptar sense aprenentatge previ.

I de cop a la majoria ens va aparèixer la por, la por individual, per la salut dels nostres, dels amics i coneguts, la por a mesura que anàvem coneixent gent propera que ens deixava, la por com a societat a un futur, la por per l’empresa.

I de la por a la incertesa, quin seria el futur més proper? I a mig i llarg termini? Com ens afectaria com a persones? Com a societat? Com a empresa? Aguantaríem? Que hauríem de fer amb una plantilla de més de 80 persones? Tancarien empreses? Hi hauria molt atur? Tot preguntes i més preguntes i molt poques respostes!

I aquí estem, entre la incertesa i la gran quantitat de canvis que cal fer per afrontar aquesta nova etapa!

I el més important, volem homenatjar a tots aquells clients, amics, coneguts que el COVID-19 s’ha emportat, a tots els sanitaris, comerciants, treballadors, que ens han permès continuar fent la nostra vida, a tots els treballadors que en un dia han hagut de començar a fer teletreball sense, moltes vegades, les condicions que requeriria, combinat amb els nens, avis, etc. I a aquells que han hagut de deixar la feina…

I en especial, a tots els nostres clients propietaris i llogaters que han entès l’excepcionalitat del moment i que amb empatia i sensatesa, sense focus ni càmeres, han arribat a acords, i a tots els comuners i presidents que han respectat les estrictes normes d’ús dels espais comuns

Aquest malson un dia acabarà, però mentre la vida no s’atura, continuem!

Immaculada Amat

Presidenta d’Amat Immobiliaris