El Calendari AMAT 2020 i l’autisme

Hem iniciat el nou any amb el Calendari AMAT 2020 i aquest cop l’hem fet amb col·laboració amb l’Associació APRENEM per donar a conèixer el trastorn per fugir dels tabús.

Cada any el Calendari AMAT tracta una temàtica diferent, i per aquest 2020 ens hem centrat en el trastorn de l’espectre autista. Cada mes hi ha una frase i una imatge que ajuda a trencar els estereotips que es puguin tenir sobre el trastorn i a informar una mica més sobre l’autisme. Es tracta d’un trastorn neurològic que afecta a la percepció i al processament de la informació; el trastorn es fa evident abans del 3 anys, però s’acostuma a diagnosticar més tard, i persisteix al llarg de la vida.

L’associació APRENEM és una iniciativa per la inclusió de les persones amb el trastorn del espectre autista que reivindica el dret de les persones i defensa una atenció adequada a la seva especificitat. Ho fan avaluant les necessitats dels infants i adolescents amb autisme, recollint experiències i estudiant informes i documentació científica internacional. D’aquesta forma poden dissenyar serveis i projectes adaptats a les necessitats reals de les persones amb autisme i les seves famílies.

“La inclusió de les persones amb autisme és responsabilitat de tots, fem-ho possible.”