Llei hipotecària i demografia al 55è Sopar de l’Entorn Immobiliari

Com ja és habitual des de 2009, venim celebrant el Sopar de l’Entorn Immobiliari on convidats excepcionals ens acompanyen durant la vetllada oferint ponències tan interessants com la que vam tenir el passat 13 de juny, en el que va ser el 55è sopar.

En aquesta ocasió, vam comptar amb en José Vicente Galdón, notari d’Esplugues, que va donar una xerrada en una prèvia on va parlar sobre la nova Llei Hipotecaria.

Juan Antonio Módenes

Doctor en Geografia, professor titular del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador. Ha desenvolupat la seva recerca en el camp de la Demografia Urbana i Regional, específicament sobre la mobilitat residencial, la vinculació de la població i l’habitatge i les previsions de demanda residencial.

Parlar de demografia, de les seves variables i de com condiciona les formes de viure és molt interessant. D’això és, precisament, del que ens va parlar el professor Módenes a la seva ponència.

Ens va ensenyar, mitjançant unes fantàstiques gràfiques, com ens trobem en el trànsit de passar de la clàssica piràmide de població a un cilindre i com això pot afectar al creixement del sector immobiliari.

Vam poder constatar com canviarien les necessitats d’habitatge si els nostres joves formessin una llar uns anys abans de l’habitual, així com afecten les migracions i com en són de necessàries per la sostenibilitat del nostre sistema social i forma de viure.

José Vicente Galdón

José Vicente Galdón és notari d’Esplugues de Llobregat. amb una dilatada experiència en la gestió de tràmits hipotecaris.

Ens va explicar les novetats que comporta la nova legislació sobre el tema hipotecari, que va entrar en vigor el dia 16 de juny. L’objectiu del legislador és protegir al prestatari, és a dir, al que demana un crèdit hipotecari. Per això, estableix un sistema de controls per assegurar que quan se signi ho faci amb seguretat de què coneix i accepta les condicions del préstec. En principi, l’objectiu és correcte; ara bé, el procediment és molt recarregat i, el més sorprenent: traspassa als notaris la responsabilitat, la major part de la feina i la responsabilitat del control.

 

Aquí podeu consultar tots els Sopars de l’Entorn anteriors.