Nova sessió de treball de L’Obesrvatori Metropolità de l’Habitatge

El passat dijous 17 vaig participar a una nova sessió de treball com a membre del Consell Assessor de L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, fent un balanç dels treballs realitzats l’any passat i les propostes d’enguany. Com a conclusió he de dir que, francament, ha estat una tasca excel·lent.

Una de les sessions de treball ha estat un anàlisi del comportament de l‘Índex de Referència de Preus de Lloguer de Catalunya. Amat Immobiliaris vam poder participar a les taules de treball de la creació d’aquest índex i sempre ens ha semblat una eina útil, tant pel llogater com pel propietari, per tal de poder tenir una idea força clara del preu de mercat.

L’Índex es va posar en marxa a mitjans de l’any 2017 i ara ja es tenen prou dades per poder valorar la seva utilitat, el seu comportament i els possibles ajustaments que es poden recomanar.

Des d’Amat Immobiliaris hem analitzat i hem posat a disposició de l’OHB les nostres dades de tancament de final d’any, on hem pogut constatar que totes les rendes han quedat incloses dins dels marges previstos per l’Índex a excepció dels immobles d’obra nova i els que tenen un servei extra com a conserge, porteria o zones enjardinades comunes.

Així doncs, hem proposat al Observatori que s’ampliï el qüestionari inicial de l’Índex contemplant aquesta casuística, i sobre la taula han sorgit encara algunes propostes més que seran valorades i presentades a les Administracions competents.

Ara, toca entre tots fer pedagogia d’aquest Índex, que de ben segur ens podrà ajudar a tots a millorar els nostres serveis.

Joana Amat

Vicepresidenta Amat Immobiliaris