La Generació X, la veritable impulsora del mercat immobiliari

Últimament només sentim parlar dels Milenials i de la seva importància en el mercat consumista però, realment, hem de fixar-nos en la Generació X, ja que són els que ara mateix estan impulsant el mercat de l’habitatge. Aquesta franja generacional que compta avui entre els 37 i 51 anys d’edat ocupa el segon lloc entre els compradors d’habitatge i que, a més, estan adquirint les més grans i cares que qualsevol altra generació.

Els principals motius són que la Generació X no es va veure afectada per la crisi en el seu desenvolupament professional i actualment el seu poder adquisitiu, encara que també ha disminuït, és més alt i es troben en una altra fase vital, disposats a invertir en el seu primer o segon habitatge.

Tot i que la majoria de les compres són d’habitatges de segona mà, la inversió en obra nova també és important però, sobretot, un requisit important per a la Generació X és trobar una llar a prop d’escoles o veïnats òptims per a la vida familiar. A més, també el major nombre de venedors forma part d’aquesta franja d’edat que ara, un cop passada la crisi, es decideixen a posar en venda el seu habitatge ja que aquesta, que majorment va ser comprada fa uns 10 anys, es va devaluar per la bombolla immobiliària.

Característiques de la Generació X

L’edat mitjana d’aquest grup és de 43 anys i la majoria, casada, té una família de, almenys, dos fills que encara viuen amb ells. La seva major motivació per a la compra d’un nou habitatge és la re-ubicació per causa de la feina o la necessitat d’adquirir una més gran o nova. A més, tendeix a ser la franja que més compra cases unifamiliars.

—–

Font basada en: “Generation X: Buying the Biggest Homes and Biggest Home Sellers,” National Association of REALTORS® Economists’ Outlook blog (14 de abril, 2017)