Nyaps arquitectònics

L’art de l’arquitectura no està exempt de projectes importants i meravellosos que, una vegada portats a la realitat, s’han transformat en obres que passaran a la història com a verdaders nyaps.

Nosaltres hem escollit 10 que seguir que us sonen, principalment perquè han estat noticia últimament…

Efecte papallona

13 plantes caient lateralment com a l’efecte papallona. Bastant peculiar. Això ens fa pensar en quina mena de fonaments devia tenir…

El ‘Walkie talkie’ o el mirall gegant

L’edifici londinenc és conegut pels problemes que estan generant els reflexes de les seves finestres que, amb el seu efecte lupa quan toca el sol, crema tot el que està al seu abast; des d’un cotxe fins a qualsevol material susceptible a la calor.

El vibrador

La coneguda torre Beetham, a Manchester, és coneguda pels seus veïns pels sorolls que genera la placa gegant que corona la part superior de l’edifici. El vent la fa vibrar, el que provoca un més que molest so constant que no deixa tranquils als seus veïns..

 

 

Manhattan en perill per un gratacels?

La torre Citicorp podria haver caigut durant l’huracà “Ella” ja que una vegada construït es va descobrir que era incapaç de suportar vents superiors als 112 km/h. Sort  que es van adonar abans de la seva arribada i van poder reformar l’immoble a temps!

 

Calatrava i el seu palau

L’arquitecte Santiago Calatrava s’ha guanyat la fama a pols pels grans defectes que les seves obres presenten una vegada construïdes. El Palau de les Arts de València s’ha hagut de reformar només 7 anys després de ser construït degut a les pèssimes condicions de la seva façana i el perill constant de despreniments.

Vidres suïcides

El John Hancock de Boston va ser noticia als anys 70 pel seu innovador disseny i, més tard, per la caiguda constant dels vidres que recobrien la seva superfície. Finalment van ser substituïts per taules de fusta.

Pisa i la seva torre

La torre més coneguda del món és fruit d’un error per part del seu arquitecte a l’hora de dissenyar els ciments. Al llarg de la història la Torre de Pisa ha anat guanyant mil·límetres d’inclinació i avui en dia, després  de nyaps per intentar frenar la seva caiguda, no interessa tornar-la a la seva posició original.

Vist a : http://www.habitissimo.es/ideas/10-fails-de-arquitectura-imperdonables