La Casa de la Dona en Camoapa, ciudad agermanda amb Sant Just

Divendres passat es va celebrar un sopar en commemoració del 25è aniversari de l’agermanament de Sant Just amb Camoapa (Nicaragua).

El 22 d’abril de 1991 es va signar el document que formalitza el compromís mutu entre les dues poblacions. La relació va començar pocs anys abans arrel de la col·laboració iniciada entre les persones que coordinaven l’ajuda solidària desprès dels desperfectes ocasionats per l’huracà Joana i que més tard va donar lloc a la Comissió Local d’Agermanament, que posteriorment es va convertir en la ONG Sant Just Solidari.

La sala municipal de l’Ateneu de Sant Just es va omplir amb l’assistència de més de 100 persones que van voler participar en l’acte i al que també van assistir els alcaldes que ha tingut la població des de la signatura de l’agermanament, així com dos representants de Camoapa.

Entre els parlaments es va posar de relleu la construcció de “La Casa de la Mujer”, finançada per Amat. Un dels representants va explicar la seva experiència en ser un dels signants del conveni al 1998.

La Casa de la Mujer és un centre de referència per a les dones i famílies de Camoapa en quant a termes de gènere i protecció de les famílies, suport legal davant l’abús o maltractament i activitats de formació per a l’economia quotidiana.