Inversors internacionals en el Saló Inmobiliari de Madrid 2016

Enguany, per primera vegada, hem assistit al Saló Immobiliari de Madrid el mateix dia de la seva inauguració. L’esdeveniment, que va tenir lloc el 5 i 6 de maig a Madrid, és un punt de referència del sector immobiliari des de 1999 i una plataforma comercial i de negocis per a empreses i professionals del sector.

Tot i que normalment no acudim a aquesta trobada, aquest any vam veure que hi havia molts estands dels promotors promocionant nous projectes d’obra nova, principalment a Madrid i rodalies, el que ens va fer pensar que potser seria una bona raó per participar en aquesta edició. Així, finalment el dia 5 vaig assistir al SIMA com a representant d’ Amat Immobiliaris i vaig participar a la taula rodona sobre “La venda a inversors internacionals”. El nostre bagatge al mercat xinès em va permetre parlar en tercera persona de la nostra experiència en aquest gran mercat de compradors i inversors orientals. El nostre recorregut professional en aquest camp em va permetre oferir alguns consells als assistents que pretenien treballar en aquest complex mercat.

La nostra xerrada va estar emmarcada al SIMAPro, una part del saló on s’oferien conferències exclusives per professionals del sector, juntament amb un grup de membres de Fiabci que es va centrar també en la temàtica dels compradors internacionals, des de fons d’inversió fins a temes jurídics i Golden Visa.

Les conclusions extretes són que es transmet una millora en el mercat ja que hi ha un nombre significatiu d’obra nova que, a més, s’està venent sobre plànol.

A la conferència hi van assistir unes 25 persones que principalment van mostrar inquietud per la internacionalització.

Guifré Homedes

Director de oficina Barcelona