Contradiccions, o no, al sector immobiliari

Des de finals d’agost que no he fet el diari, però tinc justificació per les vacances. La veritat és que aquest mes de setembre m’ha costat posar-m’hi perquè ha estat un mes estrany.

A tot arreu es parla de la recuperació del sector. que augmenta el nombre de transaccions i els preus. Avui, 6 d’octubre, La Vanguardia parla d’una mitjana d’augment en els preus d’habitatge a la ciutat de Barcelona del 13%, el punt més baix; i és cert.

Històricament, setembre ha estat un bon mes . Les famílies durant les vacances tenen temps de parlar, planificar, decidir. D’altra banda, la realitat de dia a dia d’aquest mes ha estat que les visites han baixat, la informació també i, en conseqüència, el nombre d’operacions. Podria ser l’efecte de les eleccions? Espero que no perquè al desembre tornen a haver-hi un altre cop.

Si teniu un moment d’avorriment, li suggereixo que comptin el nombre d’immobiliàries noves al seu voltant, increïble! Dividint el nombre d’operacions a Catalunya pel nombre d’empreses immobiliàries registrades, no arriba a dues l’any i no computen els freelance, els “corre i digues-li”.

Aquí podeu llegir l’ Informe del mercat de la 1a meitat del 2015, fet amb les nostres dades

Immaculada Amat

Co-Directora