Així és la casa que ocuparà el proper president dels EUA

Les dimensions de la Casa Blanca són de mareig i, a més, no tenen punt de comparació amb cap casa de qualsevol altre cap d’estat. La casa de la Presidenta o President nord-americà te 7 plantes distribuïdes en 5000 m2, on hi ha 132 habitacions, 35 banys, 28 xemeneies i set ascensors. Un immoble més que suficient per acollir la família i el personal que treballa per ells, tant del servei personal com els responsables del govern.

casa blanca 2

L’espectacular habitatge la va manar construir el primer President dels Estats Units, George Washington, el 1790, però no va ser ocupada fins 1800 i per un altre President, John Adams, el seu successor.

Cal aclarir que d’aquests exagerats 5000 m2, la casa ocupa la part central, envoltada de columnes, que tots tenim en ment. Les finestres centrals són les dependències privades dels mandataris juntament amb les sales utilitzades per a recepcions i actes d’estat, una biblioteca, sales de reunions, una sala de mapes i un solàrium!

L’ala oest de la Casa Blanca

A més de ser el títol de la famosa sèrie de televisió nord-americana, és la zona on està situat el conegut Despatx Oval, l’oficina oficial del President o Presidenta de l’Estat, així com els dels altres membres de l’administració i diverses sales de reunions. Tota aquesta part de la casa ocupa 3 plantes i inclou diverses plantes subterrànies.

L’ala est

La part oriental de la residència acull l’oficina de la Primera Dama i el teatre de la Casa Blanca. Sí, hi ha un teatre.

Dades curioses

  • La primera pedra es va posar per l’alcalde de Georgetown, Pedro Casanova, un immigrant espanyol d’origen navarrès.
  • Té 412 portes
  • 60 escales
  • Té una sala verda, una sala blau i una vermella
  • El 1812 va quedar destruïda per un incendi provocat per les tropes britàniques