18ena Edició Premis FIDEM

image1El passat dijous 19 de novembre, vam assistir a la XVIII edició dels Premis de la Fundació Fidem que van reconèixer la tasca de nou empresàries i emprenedores catalanes. L’acte, que va tenir lloc a la Llotja de Mar de Barcelona, va ser presidit per la Presidenta del Parlament, M. H. Sra. Carme Forcadell, que va manifestar  “Aspiro que, en el nou país que volem construir, sigui normal veure dones liderant el món polític i empresarial, que les dones no cobrin menys que els homes per fer la mateixa feina, que tinguem les mateixes oportunitats i posem fi d’una vegada per totes a la violència de gènere “.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va participar a l’acte i va instar les dones a no ser autocomplaents perquè encara hi ha molta feina per fer en favor de la igualtat de gènere, i ha considerat que aquest moment de sortida de la crisi ofereix una oportunitat per “solucionar aquesta anomalia” i que les dones estiguin ben representades en els espais de decisió i poder.

El premi a la innovació ha recaigut en la directora comercial de Martiderm, Montse Martí, i la directora de R + D + I, Elisa Suñer; el premi a la comercialització ha estat per a la copropietària i directora de Vila Viniteca, Eva Vila, i el de la internacionalització, per la directora general de Grup Girbau, Mercè Girbau. image2

La fundadora i directora de Mírame XXL, Claudia Romero, ha rebut el premi al microcrèdit; la consellera delegada de Bidons Graells, Natàlia Albert, a l’empresa familiar; la sòcia directora de Raibal, Isabel Martínez, al d’empresa tecnològica, i la directora de recursos humans de Penguin Random House Mondadori Editorial, Marta Grau, ha rebut el premi a la conciliació.

La Joana Amat, co-directora d’Amat Immobiliaris, patrona de l’associació i futura presidenta, va tancar l’acte per retre homenatge a la seva presidenta actual, Mª Àngles Tejada.