Culthunting 2015: La importància de la cultura a l’empresa

Cada vegada més les empreses aposten per una conjunció entre cultura corporativa – formada pels seus valors i filosofia- i la cultura pròpia de la societat com l’art o la música, formant un tàndem imprescindible i molt positiu tant per les organitzacions com per a la societat en general. No fa gaire temps el recolzament a iniciatives culturals per part de les empreses es basava exclusivament en un interès gens recíproc per tal d’incrementar la venda de producte o millorar la imatge de marca. Afortunadament aquest posicionament està prenent un altre caire i la participació de les empreses en el món cultural pren cada vegada més un caràcter social.

En un context on la velocitat en innovació i els canvis constants són un factor principal la clau la trobem en “arribar a noves fonts d’inspiració i ser capaços de mobilitzar les persones amb missatges perdurables i únics” i és aquí on “art i cultura juguen un paper clau” o, al menys, és el que auguren els impulsors del Culthunting.

chday

Aquest any hem tingut la sort de participar al Culthunting Day 2015, una jornada plena d’idees innovadores i casos d’empreses d’èxit que han apostat per la cultura i, nosaltres, hem estat uns dels convidats.

chday2

La Immaculada Amat va ser l’encarregada de compartir l’experiència d’Amat com a empresa molt compromesa i activa en el món cultural i va formar part de la taula d’experiències juntament amb empreses com BASF, FGC i HP.

A Amat Immobiliaris fa anys que patrocinem actes literaris com “Polítics a la carta” de Josep Maria Vallès, “Humanos y posthumanos” d’Albert Cortina o “Apostoflant!” de Jordi Robirosa, per citar-ne tres exemples dels més recents.

Les entrevistes a personatges del món artístic, literari i arquitectònic estan agafant un pes important al canal Culthunting. Entrevistes de 3-5 min. on diferents personatges se sotmeten a les nostres preguntes sobre la seva vessant artística, la seva percepció de la societat actual i el món immobiliari i/o de la construcció després de la crisi.

Són molt coneguts també els Sopars de l’Entorn Immobiliari que se celebren una vegada al mes i compten amb personalitats del món cultural, econòmic o polític del moment.

No ens podem oblidar del calendari anual que Amat fa arribar als seus clients sempre sota una temàtica cultural. Aquest any, sense anar més lluny, el protagonista és el setè centenari de la mort de Ramón Llull.

A tot això sumar-hi també les sortides culturals a nivell intern com a element per cohesionar l’equip de treball.

A Amat considerem que la cultura és un element imprescindible a la societat, que genera un sentiment de pertinença que s’ha de conservar i potenciar per tal d’enriquir la societat i els seus actors principals, i  les empreses, en aquest sentit, hi tenim molt a dir.