Trucs per fer bones fotos d’immobles

A l’hora de publicitar un immoble, ja sigui en format offline o mitjançant revistes o díptics, o online, a través de portals o xarxes socials, hem de tenir en compte diversos aspectes clau per aconseguir que el nostre producte sigui visible als ulls dels clients potencials. I una descripció amb les coses bones de la propietat no és suficient.

En el cas immobiliari utilitzar el refranyer espanyol ens va de perles: “Una imatge val més que mil paraules”, diu. Si és aixi, fem-li cas, no?

En moltes ocasions el comercial no dóna la importància que caldria a les fotografies de la propietat. Hem de pensar que les imatges seran la primera i única cosa que veuran a no ser que concertin una visita. I, per això, la primera impressió ha de ser el més important. Si les fotografies no són prou bones o no mostren el que el client vol veure, passarà de llarg.

En aquest post volem donar alguns consells bàsics sobre com fer bones fotos i no morir en l’intent.

1. Aprendre a mirar: l’enquadre

Abans de disparar ens cal mirar. Trobar l’equilibri, les línies rectes, la perpendicularitat…Troba un punt de referència i disparar intentant que l’enquadre no estigui tort.

Aquest exemple és com NO s’ha de fer:

Fotografia inmueble_descuadrada

2. L’ús del flaix

S’evita tant com sigui possible l’ús del flaix. Si hi ha llum natural, aprofita-la! Que sempre serà més bonic i natural. Si hi ha poca llum, procura localitzar tots els punts de llum de l’edifici i encén els llums. L’ús del flaix genera punts d’obscuritat i reflexes allà on rebota. Un desastre!

Això és el que passa:

fotografia inmueble_flash

3. Utilitza un gran angular

Els tipus d’objectius de la càmera són molt importants. És cert que no tots els comercials poden dur una càmera rèflex que permeti l’intercanvi dels objectius per tant, en el moment de la compra d’una càmera, haureu de fixar-vos que el seu rang d’enfocament sigui, com a mínim, de 28 mm. en una càmera digital compacta. D’aquesta manera, ens assegurarem que no ens deixarem fora de quadre aspectes importants . En aquest exemple, les columnes dòriques!

Com NO ha de fer-se:

fotografia inmueble_objetivo

4. Enfoca…

Sembla molt senzill però és on hi són la majoria dels problemes. Encara que el focus és automàtic hem de saber on enfocar, com prémer el botó d’enfocament i quan disparar. Com a norma general hem d’esperar fins que el punt d’enfocament (vermell) deixi de parpellejar i estigui sobre l’objecte que ens interessa. Aleshores només cal disparar, sense moure el seu dit del botó…

Així és com NO hauria de ser:

fotografia inmueble__desenfocada

Un cop interioritzats aquests punts, el resultat de les fotografies hauria de ser perfecte i així augmentar el nombre de contactes per poder comercialitzar la propietat en qüestió. El més important és pensar abans de disparar.

Aquest és el resultat correcte.

fotografia inmueble_