Agora Garden, l’edifici més ecològic del món

La torre Agora Garden, a la ciutat de Taipei, Taiwan, no passa desapercebuda. No només perquè és una gran obra d’enginyeria de la arquitectura bioclimàtica sinó també per la seva estructura en forma de cadena d’ADN. De fet, el seu aspecte va estretament lligat amb la seva condició d’edifici sostenible ja que, de manera figurada, pren el mateix simbolisme de font de vida i dinamisme. A nivell arquitectònic, cada doble hèlix està representat per dues unitats de vivenda que formen un nivell complet.

Desenvolupada per l’estudi Vincent Callebaut Architects, pretén ser el major edifici sostenible del món. Tot i que encara no s’ha inaugurat – s’ha d’acabar aquest 2016- ha rebut la categoria Green Building, edifici verd, pel Ministeri d’Interior de Taiwan.

“Aquest projecte presenta un concepte pioner de l’ecoconstrucció residencial sostenible que té com a objectiu limitar la petjada ecològica dels seus habitants mitjançant la investigació de la simbiosi entre l’ dret de l’ésser humà i la</span > naturalesa.” Vincent Callebaut

taipei adn 2

La intenció primera del vostre arquitecte és “construir un paisatge vertical de baix consum energètic”. Dins del mateix s’integra tant el reciclatge de residus orgànics com l’aigua ja que l’aigua de pluja és emmagatzemada en tancs per després ser utilitzada als jardins per regar les plantes.

La torre compta també amb panells solars,< /strong> més exactament una pèrgola fotovoltaica situada al centre d’un jardí de 1.000 m², al capdamunt de l’edifici, per reduir el consum d’energia. A més, la seva forma en espiral fa possible que el sol arribi a cadascun dels balcons de cada apartament, que tenen horts urbans on cultivar diferents vegetals i fruites, i jardins que cobreixen tota la part exterior de l’edifici.< /span>

L’edifici té 20 pisos, amb 40 apartaments d’alt standing i unes dimensions de 540 m2 cadascun, d’estil loft – concepte obert- on tot ha estat construït amb materials reciclables, fins i tot els mobles.