Entrevista a Romain Lucas

Romain LUCASRomain Lucas és arquitecte d’interior CFAI,  expert en Construcció, establert a Amboise, França, on desenvolupa la seva professió al davant de la seva propia agencia d’arquitectura. Hem parlat amb ell per conèixer les característiques del sector del disseny i construcció a França i això és el que ens ha explicat.

“Fins i tot els projectes més bojos són possibles!”

Romain, quina és la tendència actual en el disseny d’interiors/reformes/arquitectura a França i a nivell internacional

Les necessitats evolucionen i ens hem de readaptar als projectes tot tenint en compte en humanitzar ja que la qualitat de vida esdevé més important que una demostració arquitectònica sense història.

No puc generalitzar però al meu nivell, constato amb els nostres projectes i intercanvis amb els nostres clients, que el “Savoir-faire” francès es manté reconegut a escala internacional i com a vector de valor, de qualitat i d’una gran precisió.

En què et bases a l’hora de dissenyar? Segueixes pautes del propietari? La moda?

Des de la meva agència creem espais únics i luxosos, tot conservant la línia i l’esperit general de l’edifici, així com complint les necessitats i la personalitat dels nostres clients.

Cada lloc alberga la seva pròpia problemàtica.  Jo intento abans que res entendre els futurs ocupants. A vegades, inclús, més enllà del que ells mateixos expressen, amb la finalitat d’aportar una resposta única en coherència amb el seu estil de vida o feina, els seus gustos i les seves aspiracions.

Amb nosaltres, res és imposat. Els nostres clients esdevenen els co-creadors del seu propi somni, sense cap mena de restricció. Fins i tot els projectes més bojos són possibles!

Tens cap tipus de tret identificatiu com a arquitecte/interiorista?

Cada projecte és únic i el reflex dels nostres clients, que hem après a conèixer durant el procés. No puc fer la mateixa feina o tenir un disseny similar per a un altre projecte tot i que poso molta atenció al fet que en cadascun dels nostres projectes hi hagi una subtil “picada d’ullet” que faci referència a la meva primera professió: l’ebenisteria.

Tens alguna anècdota d’algun client de “luxe”?

Una clienta em va dir recentment que, de fet, jo hauria de definir la meva professió de “psicòleg de l’arquitectura”, que anteriorment ella mai havia estat capaç de confiar i parlar lliurement sense que se la jutgés,  tot i que el seu projecte pogués semblar delirant.

Aquí podeu veure alguns dels projectes d’en Romain.

  • Botiga BO Quartier

   IMG_1947 IMG_1884 sdb

El projecte va ser reunir dues botigues per formar una sola. La rehabilitació de l’existent s’ha aconseguit. L’escultura del sostre, feta de tubs d’acer, va ser fet a mida així com tots els articles del mobiliari, incloent-hi els bancs.

  • Villa “Loire Valley”

ext E sdb IMG_3454

Projecte per construir una vila, un terreny difícil, estret, boscós, travessat per un rierol i amb vistes al carrer. El disseny permet adaptar la vila a les diverses limitacions, accessible i molt lluminós. En aquest projecte tots els elements van ser creats pel seu equip. Les escales són úniques i realitzades al taller per Romain Lucas.

A la seva web podreu veure alguns dels seus projectes.