Més enllà de les dades

29

Barcelona Meeting Point

Pocs dies després de que acabés la 19ª edició del Barcelona Meeting Point volem anar una mica més enllà de l’anàlisi publicat. Habitualment la gent només rep el resum d’expositors, vendes i visitants, i com en les nit electorals, sempre tothom guanya.

El Meeting Point té un format una mica diferent que moltes de les altres fires immobiliàries, ja que té dues parts molt diferenciades, els primers dies són molt enfocats als professionals i la segona meitat està molt enfocada al gran públic. En general s’ha percebut una certa millora en expositors i s’ha vist més llum al pavelló que ha donat una mica més d’alegria.

La part professional és realment un gran punt de trobada i una cita ineludible del sector. En poc més de dos dies el sector immobiliari en el sentit més ampli assisteix al BMP. El saló es converteix en el lloc ideal per fer networking on si troben des de grans fons americans a l’agència immobiliària més petita. A la vegada s’hi organitzen diferentsconferències i simpòsiums per parlar de l’estat actual del sector, parlar de tendències de present i de futur i hi ha tot tipus d’anàlisi del sector. És de valorar aquesta capacitat d’aglutinar en pocs dies tots els actors d’un sector tan ampli i heterogeni com el nostre. De les moltes converses mantingudes aquests dies ens queda clar que des del 2014 es percep una millora, però molt més prudent del que s’acostuma a publicar als mitjans. La majoria coincidim en que, tot i la millora evident del mercat en general, la falta de producte (en segons quines zones), el creixement desmesurat de les agències immobiliàries, la poca formació de molts agents i algunes coses més poden malmetre aquesta tímida recuperació que el sector ha experimentat.

La segona meitat de la fira es canvien les corbates pels  cotxets i els globus. Des del nostre punt de vista l’assistència de client finalista aquest any ha estat molt similar a la de l’any anterior, ni millor ni pitjor. S’hi veuen parelles, famílies i petits inversionistes. Ha canviat molt la tònica de fa més de dos anys, on hi havia bastants més ofertants que demandants, aquesta tendència ja van canviar l’any passat, i aquest any s’ha reafirmat. També fa uns anys hi havia gran quantitat de gent buscant grans ofertes i “chollos”, avui hem canviat la quantitat per la qualitat del client, amb una demanda molt més pròxima a la realitat del mercat d’avui. Fent balanç queda clar que hi ha més interès i ganes de comprar per part del comprador d’aquí, però encara molt centrades en les franges moderades de preu.

En resum, bones sensacions dins el marc de la prudència que ja fa mesos intentem anar anunciant i conscients d’un creixement irreal del numero d’agències.

Guifré Homedes

Director Oficina