Viure al costat de la platja tot l’any? Sí, si us plau!

Normalment la gent associa viure a la platja amb habitatges de segona residència per l’estiu o caps de setmana, però res més lluny de la realitat. Actualment, hi ha moltes famílies que escullen com a primera residència poblacions costaneres per establir-s’hi. Per una banda, per la baixada dels preus d’aquests tipus d’habitatges, degut a la crisi que va estimular un augment considerat en la venda de les que eren segones residències a preus inferiors als que havien tingut fins aleshores. Per l’altra, i com una nova tendència que creix cada dia més, per motius saludables. Sí, de salut.

Mentre que pels amants del mar viure a la platja és un privilegi, per d’altres pot ser una necessitat. Diversos estudis han confirmat que viure a prop del mar és molt beneficiós per a la salut, principalment per la facilitat de poder fer exercici i mantenir així una vida més activa.

Segons una investigació de 2001 duta a terme per la Universitat d’Exeter, al Regne Unit, a més de 48 milions de persones, es va demostrar que aquelles que vivien a menys d’un kilòmetre de distància del mar van confirmar tenir una “bona salut”, millor que aquelles que vivien a les grans ciutats. Segons els investigadors, els menors nivells d’estrès són una de les bases per fer aquesta afirmació. En general, les onades i els fluxos del mar generen una sensació que incita a la calma i la relaxació.

Però no tot és tan positiu, la humitat, la sal i el vent que es genera a la costa por malmetre els edificis i degenerar-los més ràpidament que en altres indrets. Però, potser, val la pena córrer el risc i comptar amb professionals que ofereixin els millors serveis.

En el nostre cas, Barcelona, que disposa de platja a la mateixa gran ciutat, recomanem Diagonal Mar i el Port Vell, com a llocs fantàstics i ideals per gaudir dels avantatges que ofereix el mar, alhora que compta amb les facilitats que es troben a la ciutat.

Fora de Ciutat Comtal,  Sitges o el Maresme, també són dues opcions molt vàlides per aconseguir tranquil·litat i benestar al costat del mar.

Més allunyats de la capital de Catalunya, la Costa Daurada, a la costa de Tarragona, i la Costa Brava, a Girona, destaquen per les seves platges, unes de sorra i les altres de pedra i aigües transparents, però igual de relaxants.

Ara amb l’estiu a la cantonada, qui no desitjaria tenir una caseta o un apartament a la vora del mar per poder fer unes capbussades al cap vespre, després d’una esgotadora jornada laboral a la gran ciutat? Quin gran plaer viure a la platja!