Cases començades per la teulada

Tots coneixem l’expressió  “Començar la casa per la teulada” i sembla ser que hi ha arquitectes que s’ho han pres al peu de la lletra.

Hem fet una tria de les que més ens han cridat l’atenció  i n’hem seleccionat 6 que es troben a diferents parts del món. El que és clar és que viure-hi seria gairebé impossible! I els que hi ha estat a dins asseguren que la sensació de vertigen fa que no hi puguin estar més de 5 minuts.

1. Va ser construïda al 2008 per Klaudiusz Golos i Sebastian Mikiciuk i està situada a la isla d’Usedom a Trassenheide, Alemanya. El seu interior, a on s’entra per la finestra i on  tot el mobiliari està invertit, alberga una exposició titulada “El món del revés”, un projecte crític amb la situació actual.

2. Al poble de Terfens, Austria, tenen aquesta peculiar casa, dissenyada per Irek Glowacki i Marek Rozhanski amb cap altre intenció que ser un atractiu turístic. Tot el seu interior està invertit i els mobles enganxats al sostre!

3. Es troba a Polònia i va ser dissenyada per Daniel Czapiewski, filantrop i home de negocis polonès. La seva funció és només artística, una declaració sobre l’estat actual del món i l’era comunista. Com a curiositat, els ciments a la part superior és un balcó!

4. Creuant l’oceà ens trobem aquesta casa a Orlando, Florida, anomenada Wonderwork. A dins es hi ha un parc amb més de 100 atraccions per a tota la família.

5. Amb la teulada com a base, aquesta casa és l’exterior d’un centre d’exposicions de Moscou i ha estat dissenyada per Alexánder Donskói. Només va trigar 45 dies en acabar-la! El seu interior està distribuït en dos pisos i compta amb una habitació per nens, una sala, un menjadors, un dormitori i un bany. No hi falta cap detall!

6.  També a Alemanya, a Affoldern concretament, s’ha construït en tan sols ¡6 setmanes! Aquesta altra atracció turística, l’anomenada “The Crazy house” (La Casa Boja).