Simpòsium Internacional a Venècia

Una setmana després de tornar del Simpòsium Internacional organitzat per Luxury Real Estate hem pogut reflexionar i valorar tot el que vam escoltar durant aquells dies.

Per nosaltres ha estat ja la quarta vegada que hem assistit a un simpòsium de Luxury Real Estate i, la veritat, quan mires endarrere veus que algunes de les coses apreses ens han ajudat a fer l’empresa una mica millor durant aquests quatre anys i, a la vegada, ens ha ajudat a ampliar molt la nostra capacitat de captar clients internacionals. Per sintetitzar-ho de forma simple: som una empresa que ens podríem definir com a Experts Locals amb Projecció Internacional.

Aquest any hem compartit experiència amb poc més de trenta agents immobiliaris de diferents països (USA, UK, Montenegro, Suïssa, Austràlia, Itàlia, Àustria i França). Aquesta varietat de mercats i de tipus d’empresa és el que més enriqueix els debats durant els dies de congrés.

Com és habitual en aquests congressos una de les temàtiques de què més s’ha parlat ha estat de màrqueting, en especial atenció a temes de social media. Aquí vam poder gaudir d’una conferència d’un expert en màrqueting digital i escoltar com treballen algunes de les empreses americanes més exitoses en temes de social media. Ara ens toca a nosaltres intentar adaptar a la nostra realitat algunes de les idees i tecnologies que vam sentir parlar.

Altres temàtiques treballades durant el congrés han estat la negociació i el mercats internacionals. És aquí, quan sentim parlar altres agents europeus, on veiem que els últims anys hem treballat amb mercats molt similars, com per exemple el mercat Rus, i que tots en notem la davallada. Tot i així, compartint la informació dels altres mercats amb els quals treballem, tots hem tret conclusions d’altres mercats on podem treballar, fins i tot construint una estratègia conjunta per oferir un millor servei.

Al final es tracta d’això, fer networking per ampliar la nostra capacitat de captació de clients ja sigui directament o trobant sinèrgies amb d’altres agents per atacar tercers mercats i, a la vegada, intentar aprendre dels millors.

Un any més treballarem per consolidar el que ja hem guanyat en aquest sentit i intentarem poder aplicar les noves idees apreses i ampliar la nostra base de treball a l’estranger.

Guifré Homedes