Comença de nou el curs

Cada any quan ens reincorporem després de les vacances és com si comencés el nou curs. Durant aquest període, a més de descansar, sempre queda un espai per pensar, per repensar, per elaborar noves idees, per analitzar… O al menys, és el que hem fet tota la vida.  Anys enrere quan a l’empresa érem menys persones ens deien “no hi pensi”.. però és inevitable no fer-ho.

El primer del que t’adones és com ha canviat el tema vacances. Pensar que durant una època podíem tancar quatre setmanes, desprès tres, més tard dos i ara tan sols una, i no tothom perquè el departament comercial continua fent visites. El cert és que una empresa de serveis com la nostra és important que resti oberta el màxim de temps possible ja que el servei que més necessita el client  és la resolució d’incidències i podem dir que, en aquest cas, sempre estem disponibles. El nostre call center funciona prou bé.

També l’inici del curs és un moment per fer canvis i repensar l’organigrama. En aquesta línia a la nostra empresa s’han produït una sèrie de moviments de personal entre oficines, així com alguna substitució, que han tingut  la seva raó de ser en necessitats de conciliació familiar i voluntat de millora contínua.

El segon del que t’adones és que hem pogut analitzar els resultats del primer semestre i comparar-los amb anys anteriors, i aquests últims han estat millors. Això és una bona noticia!

Hem pogut vendre un solar -ben situat, és clar-, el que posa de manifest que algun promotor dels quals han sobreviscut  ha aconseguit trobar pels seus propis mitjans els fons necessaris per a la compra, ja que les entitats bancàries no financen sòl. Veurem alguna grua!

Ha augmentat el nombre d’operacions de compra-venda, no d’ingressos però, doncs els preus dels immobles han baixat molt i el mercat immobiliari d’avui es mou entre preus molt baixos i poc sostenibles.

Els preus de repercussió no solament estan estables sinó que en alguna zona de l’entorn de Barcelona han pujat un 1% i a la ciutat ho han fet un 2% en barris com Sarrià-Sant Gervasi, i quasi un 5% en la zona de Diagonal Mar, tot i que aquest cas és una excepció ja que és la zona més valorada pels compradors estrangers.

Per últim, he pogut llegir un parell de llibres de màrqueting relacional de gurus nord-americans. Tots ells interessants, que t’ajuden sobretot a reflexionar sobre la part “emocional” que hi ha a tota transacció comercial, en tot servei, en especial pel que fa referència a la comercialització d’immobles. Com és d’important que el client se senti únic, que es personalitzi… Aquest és el nostre valor afegit! La tecnologia, els portals i les plataformes no deixen de ser un instrument.

I una frase de vacances: “En lloc de preguntar-te quan seran les teves properes vacances, hauries de construir-te una vida de la que no necessitis escapar” SETH GODIN – Empresari i consultor.

Immaculada Amat

Codirectora General de Amat Immobiliaris