Entre el passat i el present, i mirant el futur

El passat dia 1 d’Abril  vàrem assistir a l’acte solemne d’incorporació del nostre amic i admirat economista Oriol Amat a l’Acadèmia de Doctors, la veritat és que no sabíem a quin tipus d’acte anàvem i ens va sorprendre moltíssim la solemnitat, la litúrgia de l’acte, des de la vestimenta dels Doctors que semblava de fa segles als rituals de l’entrada, del nomenament, els padrins… realment era com un ‘revival’ del passat.

El present va ser el magnífic discurs de l’Oriol, amb un to actual, un llenguatge senzill, proper i ple d’anècdotes. Ens va parlar sobre les empreses que creixen, en base a molts estudis fets en els darrers anys, estudis fonamentats amb moltíssimes dades i amb ordre, igual com ell fa les classes: clar, ordenat, entenedor… va anar desglossant els factors d’èxit d’aquestes companyies.

La mirada al futur va ser el contingut pròpiament del discurs, que posava en evidencia que malgrat la crisi, malgrat la greu situació econòmica, malgrat la desaparició de moltes, masses empreses, n’hi ha que sobreviuen i creixen!

La rèplica al discurs de l’Oriol Amat la va fer el Dr. Santiago Dexeus, que oblidant el discurs oficial que tenia preparat i agafant frases que havia dit l’Oriol i dades de la seva biografia, va enfilar una replica enginyosa i divertida -ens va fer riure moltes vegades-, que contrastava amb la solemnitat de la sala (la sala noble de Foment del Treball) i amb la litúrgia de tota la celebració.

L’acte va acabar amb el cant de l’himne universitari ‘Gaudeamos Igitur’.

Felicitats Oriol i gràcies per convidar-nos!!!

 

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris