Fundació Banc dels Aliments

Aquest mes al nostre calendari solidari reconeixem la tasca de la Fundació Banc dels Aliments, que lluita contra la fam a Catalunya i que els dies 29 i 30 de novembre organitza el Gran Recapte dels Aliments a tot el país. En aquesta cinquena edició del recapte esperen recollir 3.000 tones d’aliments amb la col·laboració de 15.000 voluntaris.

El Banc dels Aliments és una entitat sense ànim de lucre que lluita contra la fam amb un missatge clar: que els aliments consumibles però no comerciables arribin a les persones que ho necessiten al nostre voltant.

A Catalunya quilos i quilos d’aliments aprofitables arriben cada dia als abocadors sense que ningú els consumeixi, mentre que el 20% de la població viu en situació de pobresa i augmenta la demanda d’aliments a les entitats socials.

L’objectiu del Banc dels Aliments és lluitar contra el malbaratament i la fam més propera, distribuint aliments a entitats homologades de manera totalment gratuïta gràcies a una xarxa estable de prop de 200 voluntaris.