23è Sopar de l’Entorn Immobiliari amb l’arquitecte Antoni Ubach

L’arquitecte Ubach ens va parlar de l’ofici d’arquitecte des de l’etimologia de la paraula, que vol dir “paleta major”, fins a com veu ell la funció de l’arquitecte en aquest moment: ha de ser la persona que més conegui l’obra, els materials, que més escolti no solament el client sinó també els encarregats, paletes, industrials…

És un defensor del concepte de lloguer per sobre del de la propietat horitzontal. Creu que el propietari patrimonialista es mira l’edifici a llarg termini i per això escull un projecte i uns materials destinats a durar i busca construir de tal manera que els costos de manteniment posteriors siguin els mínims possibles.

Va donar la seva opinió sobre les normatives europees, moltes d’elles pensades per a països del Nord, on la climatologia és molt diferent a la dels països mediterranis. Així, en temes com per exemple l’aïllament, al Nord és segurament necessari un gran aïllament de l’exterior perquè l’únic que els preocupa és el fred, mentre que als del Mediterrani el que més ens preocupa és la calor.

Les opinions del Dr. Ubach van generar un enriquidor debat, un dels més llargs i apassionat de tots els sopars.