Una vegada més amb sentiments contradictoris

Abril ha estat un mes negatiu des del punt de vista de dades:

 • L’atur creix i creix, cada mes constatem el mateix.
 • Avança el populisme. Por de que aparegui un “redemptor” (de dretes o d’esquerres) que arrossegui i contra això només es pot lluitar amb la veritat.
 • Augmenten els atacs verbals a Catalunya des de la resta d’Espanya.
 • La frivolitat d’algunes persones que intervenen a les tertúlies d’algunes televisions, on en lloc d’informar generen desconfiança, inseguretat.
 • Extraordinàriament negatives les restriccions a les ajudes a la dependència. Quants problemes socials es generaran?

Per Amat. ha estat negatiu:

 • La pèrdua d’una operació de compravenda, perquè el client comprador s’ha vist directament afectat pel tema de Xipre.
 • La pèrdua d’alguna Administració de Comunitats, per la guerra de preus existent actualment al sector. És impossible donar un bon servei: amb Call-center per incidències les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any; Administració de finques On-line que implica portar tota la gestió comptable al moment; pagar puntualment a tots els proveïdors; tenir una bona assegurança professional; i sobretot tenir un equip professional que coneix a fons la seva feina. Tot això per 4€ al mes per veí, impossible!
 • La caiguda de més Promotors, dels que sabem que ho han fet bé i que la falta de crèdit els ha arrossegat. Quina pena!

Però Abril també ha estat un mes positiu perquè…

 • Ha sortit la Sentencia del Tribunal Europeu  sobre el tema de les hipoteques a Espanya, impulsada pel Jutge J.M. Fernández Seijo, el nostre Ponent a l’últim Sopar de l’Entorn Immobiliari i a qui coneixem de fa molts anys (ja que la seva primera plaça com a Jutge va ser a Esplugues de Llobregat). És esperançador veure que la Judicatura, o més ben dit, part de la Judicatura es comprometi amb la societat, no ja per aquesta sentència, sinó per tal i com ens va explicar el Sr. Fernández Seijo, la seva funció en el Mercantil i la de molts companys seus. Així doncs, va adquirint una visió més àmplia amb la missió d’ajudar a solucionar problemes a moltes empreses, en lloc de facilitat la seva defunció.
 • Cada vegada més, dins de les possibilitats existents, la societat civil aposta pel mecenatge o micro-mecenatge per tirar endavant nous projectes o projectes ja existents als que l’Administració no pot donar el suport com feia fa anys.
 • Després d’assistir a una gratificant conferència de Josep Ramoneda, vaig sortir amb la sensació que encara hi ha possibilitats de salvar-nos del desastre, encara hi ha persones que pensen, que raonen, que no fan el discurs fàcil al que estem acostumats.
 • Hem viscut un Sant Jordi extraordinari, potser per que el temps va ser molt bo, o per que la ciutadania tenia ganes de sortir, sentir-se part d’una festa única, o una mica per tot, la veritat és que feia temps que no es veia tanta gent amb el somriure a la cara.

En conclusió

 • Hem aconseguit tirar endavant vàries operacions que feia temps que es negociàvem.
 • Hem pogut constatar que hi ha persones que tornen a tenir ganes d’invertir. Ja no és una anècdota, i això ens anima.
 • Apropiada per aquests dies d’efímeres roselles.

Ara digueu: “la ginesta floreix, arreu al camp hi ha vermell de roselles” – Salvador Espriu

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris