20è Sopar Entorn Immobiliari amb Fernandez Seijo

 

El passat 11 d’Abril va tenir lloc el 20è Sopar de l’Entorn Immobiliari, sopars que Amat Immobiliaris organitza cada dos mesos. Aquest cop vam tenir com a ponent en José Maria Fernández Seijo, Magistrat del Jutjat Mercantil nº3 de Barcelona, on des del 2004 s’ocupa de procediments d’insolvència, propietat intel·lectual i industrial, i dret societari i de competència.

Membre de l’associació judicial de Jutges per la Democràcia, és una persona compromesa amb la Justícia, la Judicatura i la Societat. Tot i que en aquests moments tothom el reconeix per la seva valentia de portar el tema de les hipoteques espanyoles al Tribunal Europeu (fallant que el Govern ha de promoure un canvi legislatiu al respecte), són molts els posicionaments valents i diferents que ha tingut al llarg de la seva trajectòria professional.

Li demanem la seva visió del món immobiliari des del seu càrrec i com conseqüència d’haver-li correspost alguns dels més importants concursos de creditors d’empreses immobiliàries de la nostra ciutat.

La seva intervenció comença amb tota una declaració de principis “la tasca del Jutge ha de ser interpretar, i aplicar la norma legislativa d’acord a l’entorn social en el que vivim”.

En relació al tema dels concursos de creditors de les immobiliàries, creu que normalment es presenten massa tard, pensa que és un camí per la re-negociació amb els bancs i altres creditors on s’obtenen acords que són impossibles d’aconseguir per la via de la negociació prèvia.

Amat agraeix al el Jutge Fernandez Seijo la seva disponibilitat, la claredat de les seves idees i el seu compromís, en un sopar on l’assistència va ser molt nombrosa, 35 professionals amatents a aprendre i treure’n profit dels casos exposats.

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris