Un mes diguem-ne trist

Al mes de febrer habitualment costen d’omplir les agendes de comercial, enguany segurament encara una mica més. Tots els ratis han baixat: el número de trucades, el número de emails, el número de visites, el rati de conversió de trucades a visites… i no diguem en operacions!

Costa molt  aixecar l’ànim a una població superada per tots costats, una població que té por, que veu que la seva capacitat disminueix dia a dia. I malgrat això és el millor moment per comprar: hi ha un gran número d’oportunitats, tenim preus impensables fa quatre dies, en tots els segments… Algú podia preveure que hi haurien pisos a Barcelona per 100.000€? O cases d’un nivell impressionant per 1.000.000€?

Malgrat aquest panorama tan desolador el nostre Departament Comercial no està mai aturat. Treballa activament les diferents plataformes de les entitats financeres, gestiona les bases de dades, busca demandants i fa seguiment i més seguiment.

En la mateixa línia de no aturar-se es mou l’Àrea Luxury. Els seus responsables, Nadia i Guifré, han assistit a una Convenció Internacional de Luxury Real Estate a València, on no només han pogut conèixer el pols del mercat en altres països sinó estrènyer llaços amb empreses que ens poden aportar clients d’arreu, tal i com ens estan portant (tres o quatre al mes) el grup d’empreses immobiliàries que són les nostres Partners a Moscou i Sant Petersburg.

I com que ens agraden els reptes i estudiar coses noves, vàrem dir que sí a un encàrrec únic: valorar un conjunt d’escoles ubicades a diferents zones de l’estat espanyol. Un conjunt d’escoles d’una Congregació coneguda, alguna d’elles situada en edificis únics i irrepetibles. Ha estat un treball gratificant per la seva singularitat, un treball de consultoria diferent que ens ha obligat a crear un model extrapolable a altres tipus de valoracions. Són aquests reptes els que t’ajuden a sortir de la grisor imperant.

I gratificant va ser la Cata de Vins que organitzarem a l’oficina de Barcelona pels compradors de l’any 2012. Sota el mestratge de Ferran Centelles, ex sommelier de El Bulli, vàrem aconseguir que tothom gaudís d’una vetllada sorprenent i divertida.

Amb aquests petits actes intentem compensar i neutralitzar la gran tristor.

“Convé pensar un futur lluminós, convé pensar en les equivalències de vida i llum, de mort i fosca” Salvador  Espriu

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris