Les paraules són les ulleres o les rodes del cervell

He volgut començar l’últim diari abans d’uns necessaris dies de vacances amb aquesta reflexió d’Emili Teixidor, per retre-li homenatge en la seva mort, i també perquè la seva reflexió és molt apropiada en aquests moments. En molts diaris anteriors n’he fet referència, no es diuen les coses amb les paraules que corresponen, i en conseqüència, no fem les coses que toquen. Malament!!!

I quin mes de Juny! Des de les sessions de Sitges a la trobada del Cercle d’Economia, tot era plorar… (en salvaria pel seu nivell, l’interessant debat entre l’ex-ministre francès Kouchner i l’ex-ministre alemany Fisher): les tensions de la prima de risc, l’atur incontrolat, Grècia, el “rescat” d’Espanya, les sentencies que afecten a Catalunya, i sobretot els problemes que passen tots els ciutadans. No poden passar més coses negatives?

Però, com sabeu, sempre volem ser positius, i en mig de la caiguda econòmica general, en mig del desànim imperant, hi trobem algunes notes positives:

  •  És positiu haver aconseguit marcar un preu al mercat immobiliari de Sant Cugat, després d’anys de baixar els preus cada mes, per fi s’ha estabilitzat, la caiguda ha estat extraordinària però s’ha aturat. La baixada de preus ha estat a l’entorn del 50% des del punt més alt, arribats a aquest punt, en el mes de Maig i Juny, tan Amat com els diferents Promotors, hem començat a vendre.
  • És positiu el consens que s’està aconseguint en relació a la necessitat d’un model diferent per a Catalunya.
  • És positiu que Barcelona continuï sent una ciutat atractiva per viure-hi, i en conseqüència hi continuïn venint tants estrangers.
  • És positiu el reconeixement al sociòleg Manuel Castells, que ha obtingut el premi “Holberg”, el “Nobel” dels sociòlegs.
  • És positiu poder escoltar a persones tant clarividents malgrat l’edat com en Jordi Pujol.

I ara que venen les vacances, ens cal estar positius, perquè vivim en un país preciós, tenim un sol meravellós, i aconseguim que ens visitin un munt de turistes que ens ajuden a millorar la nostra economia.

Bones Vacances!!!