Amat Immobiliaris patrocina el XII Sopar Anual del Sector Immobiliari – EsadeAlumni

Un any més, Amat Immobiliaris patrocina el 12è Sopar Anual organitzat pel Club Immobiliari ESADEAlumni, al qual van assistir un centenar de persones, i que enguany va comptar amb la participació de Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank qui va realitzar una conferència-col·loqui titulada “Les respostes de CaixaBank al nou entorn financer”.
Compartim el resum i les conclusions més destacades:

El sector immobiliari en 9 anys va passar de tenir un pes en el PIB del 5 al 9,7%, fet que ha facilitat la seva caiguda dramàtica. La culpa la tenen les entitats financeres i avui el pes de la cartera immobiliària en el seu balanç és enorme. Al mateix moment l’estalvi no creixia, i la població i la banca s’endeutaven. I ho va fer a fora, sobretot amb l’estalvi disponible dels plans de pensions alemanys.

El que ara cal és que el sector públic es converteixi en motor de recuperació, i no ho pot fer perquè Europa no el deixa.
L’esforç familiar pel pagament hipotecari va arribar al 42% , avui estem de nou al 26%.
Si mirem el teixit productiu d’Espanya, podem veure que les grans empreses de més de 250 treballadors són més productives que les alemanyes.
Conclusió: a Espanya necessitem empreses més grans.

Avui tenim una crisi de confiança, necessitem que la confiança es generi a fora, el Sr. Alcaraz ha estat recentment en una reunió amb membres del FMI i tenen dues idees equivocades:

1.- No entenen que a Espanya, amb l’atur que hi ha, es paguin les hipoteques
2.- Desconfiança absoluta amb el sistema financer

Que s’està fent?
Els últims decrets del Govern obliguen a unes provisions enormes a les entitats financeres que han d’incrementar el seu capital, el problema és un altre, l’alt nivell d’endeutament. Es demana una aprovisionament del sòl bo d’un 52%, de l’obra en marxa del 29% i de l’ obra acabada del 14%. Cap país d’Europa aguantaria aquets aprovisionament.
El problema vindrà als venciments, perquè fins ara s’han anat re finançant, però ara no es farà.
El sistema financer està en reconversió, com qualsevol altre indústria avui en dia, en tres anys hi hauran 23.000 persones menys al sector.
CaixaBank al 2007 va fer un pla estratègic per avançar-se a la crisi i obrir-se a altres negocis, al 2011 l’ha revisat i té com a objectiu tenir una quota del 15% al retail i enfortir la seva estructura financera. Tindrà una penetració al mercat espanyol del 27%, i el 22% del total de clients d’Espanya.
L’ important avui per les companyies és la liquiditat, l’objectiu és vendre, vendre i vendre.

Si vols ampliar la informació, ho pots fer a través de l’enllaç de la notícia al web d’Amat i la galeria de fotos d’EsadeAlumni.