Un mes mogut

Eleccions municipals

Com cada vegada que hi ha eleccions municipals el tema de l’ habitatge juntament amb el de la seguretat són al capdavant de la major part dels debats i, com sempre, es posen sobre la taula xifres i més xifres, la major part falses o corresponents a mitges veritats i també, com sempre, es fan promeses i més promeses que moltes vegades són impossibles de complir.

Malgrat que el tema és habitual, en aquestes eleccions s’ha superat la nostra capacitat de sorprendre’ns:

  • Escoltar al Cap de llista d’un dels partits de la dreta dir que transformaria en habitatges 13.000 locals de la ciutat ens va xocar. És la xifra d’un estudi que Amat va fer fa més de 10 anys i que ha compartit amb els diferents Governs municipals. És un estudi ben documentat i ens alegra que després de parlar-ho amb l’actual Consistori aquest estigui comprant locals per reconvertir en habitatge. Val més tard que mai.
  • Llegir que ERC, Comuns i Junts x Catalunya proposen fer 14.000- 15.000 pisos està bé, molt bé. És ambiciós, existeix el sòl per fer-ho, però perquè sigui viable cal canviar des del minut u del la legislatura un munt de procediments i normes; no n’hi ha prou amb la voluntat política, caldrà un pla d’acció agosarat.

Proposar-se controlar el preu del lloguer com prepara el govern de la Generalitat és una decisió amb moltes implicacions i que, des del nostre punt de vista, pretén suplir el dèficit d’habitatge assequible que no ha estat capaç de fer l’ Administració. També caldria discutir sobre què entenem per lloguer assequible i proposar-ho ara prop d’unes eleccions i, precisament, en el moment en què els preus de lloguer estan baixant, no sembla el més necessari ni oportú.

Eleccions Cambra: un fracàs

Em vaig presentar a la Candidatura Crous&Torres i, com és conegut malgrat la gran quantitat de feina feta, no he aconseguit la representació necessària per formar-ne part. La nostra llista Crous&Torres va ser superada per la d’Eines de País promoguda per l’ ANC que compta ja amb el meu suport.

Creu de Sant Jordi: un èxit

Joana Amat ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, “per la seva destacada participació en el sector immobiliari des de la seva empresa AMAT al front de la que ha treballat amb gran compromís i dedicació”, un orgull per la nostra empresa.

Calendari AMAT: més de juny, una disculpa

Fa poc, quan ja havíem repartit tots els calendaris d’aquest any, ens vam adonar que hi havia un error en el mes de juny, i els hi demanem disculpes. Revisem i revisem els textos abans de fer imprimir però segur que no ho fem en relació als números de cada plana. Lliçó apresa!

Immaculada Amat

Presidenta Amat Immobiliaris

………..

Llegeix més Diaris del Canvi aquí