5ena Jornada de la Comissió Internacional de FIDEM: Estats Units

Dimecres 6 de juny va tenir lloc la 5ena Jornada de la Comissió Internacional de FIDEM, dedicada enguany als Estats Units d’Amèrica, amb el tema “Si vols exportar a EUA t’obrim les portes” on Joana Amat, Consellera d’Amat Immobiliaris, va assistir com a Presidenta de la fundació. L’acte va comptar amb el Cònsol General dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona, Marcos Mandojana, i amb professionals com Raquel Sans, periodista de TV3, que va moderar les ponències de la nit; Aina Juliol, Presidenta & CEO de PGI Engineering; i Bernat Palau, Partner & CEO del Grup Netmind.

El Cònsol va centrar la seva presentació en la baixada d’impostos del Govern d’Estats Units per la qual la inversió als Estats Units ha de ser molt més atractiva. Els ponents assistents van explicar la seva experiència i oferir als empresaris i empresàries assistents les eines per facilitar l’exportació dels seus serveis o productes als Estats Units.

La ponent Aina Juliol va exposar la seva experiència de 13 anys d’implementació de la seva empresa a Miami com a punta de llança per després fer el pas a 14 països més. El seu primer fracàs per després aixecar-se i muntar una empresa més puntera encara en un país que dona segones oportunitats.

Bernat Palau, per la seva banda com a CEO d’una empresa consultora i formadora tecnològica, va compartir la seva vivència, absolutament diferent a la de Juliol, en quant a integració al món americà.

Ambdues intervencions van donar una visió absolutament pràctica de com es treballa, de quina actitud es valora i quins poden ser els millors partners per l’aventura d’internacionalitzar-se via Estats Units.

L’acte el va tancar la Raquel Sans, que va explicar la seva experiència com a redactora de TV3 durant 4 anys a Washington, com a periodista, com a mare i ciutadana que es volia entregar totalment al món local.