12 anys per amortitzar una bateria Tesla, val la pena?

Desconnectar-se de la xarxa elèctrica te un preu, i no econòmic precisament.

bateria-teslaLa idea principal de la bateria Tesla és poder ser completament independents, generant i utilitzant la teva pròpia energia amb la bateria domèstica que pot alimentar un habitatge de 2 habitacions durant un dia complet. La instal·lació domèstica por oferir fins als 6 kilowatts/hora de potència, que és el que de mitja pot consumir una llar. El sistema s’està implantant poc a poc a Europa i amenaça les companyies elèctriques tradicionals.

La companyia americana va anunciar oficialment a la fira d’energia Genera al juny de l’any passat el llançament de la revolucionaria bateria Tesla a Espanya per intentar fer més autònoms els habitatges familiars a partir de la transformació de l’energia solar. El problema bé amb el seu cost.

Poc a poc s’està implantant a tota Europa però els seus més de 7000 euros fan que una família de classe mitja trigui més de 12 anys en amortitzar la inversió, tenint en compte que la factura de la llum anual d’una una família espanyola és de 600 euros l’any. Aquesta suma la instal·lació dels panells necessaris per recollir l’energia i el cost real de la mateixa bateria – 6000€-. A Espanya, a més, l’hauríem de sumar “l’impost” al sol, la mesura que ha instaurat el govern espanyol gravant les instal·lacions de plaques solars.

La pregunta que ens hem de plantejar, doncs, és, val la pena la inversió?

Doncs s’ha de veure encara.

Tractant-se d’una tecnologia tan nova és molt probable que en breu el model actual de la bateria Tesla quedi obsoleta i que els preus disminueixin, com acostuma a passar a les tecnologies pioneres; per tant, potser val la pena esperar. Tot i així, el mercat europeu hi està apostant fort, ja que la UE treballa per introduir les energies renovables al sistema pel fet de ser més independents de les fonts no renovables provinents d’Orient i Rússia.