L’arquitectura a les pel·lícules de Disney

Avui es commemora el 50 aniversari de la mort de Walt Disney, cèlebre creador de Mickey Mouse i de la factoria Disney, i l’hem volgut retre homenatge recordant les cases on viuen els seus personatges.

Sabries identificar a quin personatge de la pel·lícula de Disney pertany cada casa? Algunes d’elles també han estat inspirades per edificis reals…

1. Pel·lícula estrenada el 25 novembre de 1992. La història es basa en un conte popular situat a Aràbia.

Aladdin

2. És un conte tradicional francès. Va guanyar l’Oscar a la millor cançó original i l’Oscar a la millor banda sonora original i és la primera de les tres pel·lícules animades mai nominades a un Oscar a la millor pel·lícula.

BELLA-Y-BESTIA

3. Pel·lícula animada de 1950. Part de la saga de les Princeses Disney.

Bella durmiente

4. Es va estrenar el 29 de gener de 1959. La pel·lícula es basa en el conte homònim de Charles Perrault, Jacob i Wihelm Grimm i Giambattista Basile, i una poma és protagonista.

Blancanieves

5. Pel·lícula americana d’animació tradicional, de 1999. Una parella britànica i el seu nadó escapen del seu vaixell en flames, que acaba en una costa deshabitada a les selves d’Àfrica…

Tarzán

6. És un conte de fades del poeta danès i l’escriptor Hans Christian Andersen. Va ser estrenada per Disney al 1989. Passa entre la terra i el mar.

sirenita

7. Guanyador de dos Oscars i estrenada el 2009. Narra les aventures d’un avi i un Boy Scout.

Up

9. Estrenada el 1995. Va ser el primer llargmetratge de Pixar, així com la primera cinta animada completament amb efectes digitals en la història del cinema.

TOY-STORY