La importància del microcrèdit en la sortida de la crisi

El passat dijous 14 d’abril, Joana Amat, Co-Directora d’Amat Immobiliaris i MªÀngels Tejada, Directora General de Randstad, van tenir la oportunitat d’assistir a la conferencia “La sortida de la crisi a Europa: en què hi pot contribuir el microcrèdit?” organitzada conjuntament per MicroBank, la Borsa de Barcelona i Barcelona Centre Financer Europeu oferida pel Sr. Michel Camdessus, President de l’observatori de Microfinançes del Banc de França i ex Director General del Fons Monetari Internacional (FMI).

“Ens hem de preparar per evitar la pròxima crisi”

Segons Camdessus, que es considera “un europeu molt convençut”, hem de reconsiderar les estratègies de política econòmica. Des del punt de vista de l’especialista, la contribució dels microcrèdits a la sortida de la crisi és fonamental ja que els considera “un dels invents més espectaculars dels últims decennis per conciliar banca i preocupació social.” El microcrèdit és una contribució “totalment inclusiva” del model de desenvolupament europeu, que segons Camdessus, és ric i avançat alhora que té un alt grau de pobresa i exclusió financera i bancària.

Durant la presentació de l’acte per part del Sr. Antoni Vila Bertran, President de MicroBank, va fer referència en diverses ocasions a FIDEM, de la que Joana Amat n’és presidenta i MªÀngels Tejada presidenta d’honor, com a fundació de referència en microcrèdits a Espanya i va ressaltar també el grau d’èxit que està tenint, treballant colze a colze amb Microbank.