Cuina americana o tradicional?

A cada reunió familiar o celebració que s’aprecii la cuina acaba sent el centre neuràlgic de la casa. En un moment o altre que els convidats acabaran inexorablement atrets pel també anomenat cor de la casa, on es tractaran els temes més interessants, amb copa de vi en mà. En moltes ocasions és això mateix el que fa necessari un espai més gran a la casa. Les cuines cada vegada són més petites, ja que el seu ús ha anat disminuint a mida que el ritme de vida ha augmentat i dediquem menys temps a cuinar. Aleshores, quina és la millor solució? Vist així, podríem dir que la cuina americana.

La unió de cuina i sala d’estar per obtenir més espai és l’ aspecte fonamental i un dels grans avantatges que ofereix aquesta fórmula. També permet cuinar sense estar aïllat en una altra estança de la casa com succeeix amb la cuina tradicional, així com més control dels més petits, ja que la majoria dels accidents a la llar passa a la cuina quan són sense supervisió adulta.

Però, l’inconvenient el coneixem tots: els olors i brutícia que, per molt bon d’extractor que tinguem, quedarien directament a la sala principal. Els sorolls i l’espai d’emmagatzematge més reduïts són també aspectes negatius a valorar.

No podem negar que la cuina americana té el seu encant, sobretot per les possibilitats decoratives que ofereix al establir dos ambients en un.

Cocina americana 20315Sobre-ático de 90 m2 en Barcelona

Cocina americana_20505Piso de 133 m2 en Barcelona

Cocina americana 19898Casa rústica renovada en Sant Aniol

Cocina americana 19624Piso de alto standing en Barcelona

La cuina tradicional o office, d’altra banda, és això: tradicional; essent aquesta una estança aïllada i exclusiva de l’habitatge. Encara que, originalment, les primeres cuines de foc al mateix espai de reunió que ara anomenem sala d’estar, fa segles es van tancar entre quatre parets.

Las ventajas que ofrecen son muchas, empezando por el aislamiento de ruidos, olores y suciedad, y la mayor capacidad de almacenamiento. Ambos estilos son eminentemente opuestos y cada uno obedece a gustos y necesidades personales.

cocina tradicional 20233Cocina tradicional en chalet de Sant Cugat

Cocina tradicional 20018Casa muy funcional en Bellaterra

Cuina tradicional 18448Casa con zona comunitaria en Sant Just Desvern

Y tú, ¿Qué prefieres?