L’IBI i les noves ordenances fiscals de Barcelona

El nou consistori de la Ciutat Comtal aplicarà aquest any una congelació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a més de 600.000 habitatges, un 98% del parc immoble de Barcelona, mentre que uns 3.000 patiran una pujada d’un 6%.

Aquesta nova mesura es posa en marxa amb l’objectiu de beneficiar a les famílies més afectades per la crisi amb habitatges d’un valor cadastral de fins a 300.000€ que aquest any 2016 haurien patit una pujada generalitzada del 4% al 6%.

Les diferents forces de l’Ajuntament de Barcelona han tingut importants discrepàncies ja que alguns partits al·leguen possibles discriminacions amb petits negocis i beneficis a apartaments turístics, per exemple.

Les noves ordenances amplien fins a 6 anys el període actual de 3 per la bonificació de l’IBI en el cas d’habitatge social, també preveuen deduccions a l’impost sobre activitats econòmiques, així com subvencionar el 95% de l’impost a comerços emblemàtics de la ciutat i l’impuls del programa Barcelona zona zero d’impostos per a nous autònoms i una subvenció que recolza a les empreses del sector cultural.