Els museus més curiosos de Barcelona

Aquest cap de setmana, dissabte concretament, tindrà lloc la ja coneguda “Nit dels Museus” on els museus de la ciutat de Barcelona obren les seves portes a partir de les 7 de la tarda i fins la 1 de la matinada, de franc! Dos dies després, dilluns 18, se celebra el Dia Internacional dels Museus que es va instaurar el 1977 i enguany es presenta amb el tema Museus per a una societat sostenible amb què es reconeix el paper dels museus “per conscienciar el públic en la necessitat d’una societat menys malbaratadora, més solidària i que aprofiti els recursos d’una manera més respectuosa amb els sistemes biològics”, segons la descripció del tema 2015 que s’ha publicat al web del Consell Internacional de Museus (ICOM).  Aquest cap de setmana doncs, a més de portes obertes als museus de la ciutat, hi haurà activitats del mateix caire pel centre de Barcelona.

Aprofitant l’avinentesa, i ja que tindreu la oportunitat de visitar més d’un museu, hem volgut fer-vos una selecció dels més curiosos o poc coneguts de la ciutat per tal d’ajudar-vos una mica. Us avisem, però, que aquesta nit tan “cultural” es caracteritza per les llargues cues que es fan des de primera hora de la tarda…

Tot i que no ho penseu, Barcelona compta amb museus molt interessants fora del circuit turístic. Més enllà del Museu Picasso o el CCCB, el MNAC o el Museu de Cera, podem trobar autèntics espais de culte que sorprenen a grans i petits.

El Museu de Carrosses Fúnebres

Aquest museu és l’únic que hi ha a tota Europa, el que aporta un gran valor cultural i antropològic. Està format per 13 carrosses funeràries, 6 cotxes d’acompanyants i tres cotxes a motor.

C/Sancho de Avila,2

El Museu de l’Eròtica

Inaugurat al 1997, no és un museu pornogràfic ni de mal gust. Entre més de les 800 peces que el conformen, hi podeu trobar sensualitat, sexualitat i provocació arreu. Entre les seves parets, a al Rambla, hi ha làmines de la història del Kama Sutra, objectes sexuals d’altres èpoques i fins i tot gravats del Picasso més eròtic.

 La Rambla, 96Bis

Preu: 9€

El Museu dels Invents

El Miba és un museu jove, de només dos anys, I sorprenent. El museu es divideix en tres espais Societat Il·limitada, Reflexionàrium i Espai Absurd, i ofereix un bast imaginari d’invents i creativitat fascinant en les seves dues plantes. El millor i més característic d’aquest espai: tot es pot tocar! S’organitzen també conferències i talles per inventors i curiosos.

C/Ciutat, 7

Preu: 8€

El Museu del Rei de la Màgia


Va ser fundat el 1881 i és un dels establiments més antics del món dedicats a la l’ensenyança i a la fabricació i venda d’articles de màgia. Es fan a més a més cursos per adults i activitats pedagògiques.

Jonqueres, 15.

Preu: 3€

El Museu del Perfum


Es va inaugurar al 1963 amb la intenció de mostrar al públic l’evolució d’aquest apreciat aroma. Actualment compta amb prop de 9 mil peces entre recipients egipcis, grecs, etruscs, romans, àrabs i d’altres cultures, material de publicitat, productes de cosmètica,…

Passeig de Gràcia, 39

Preu: 5€

El Museu del Autòmats

El museu es troba al parc d’atraccions del Tibidabo i alberga més de 40 autòmats, dos d’ells de 100 anys! Es tracta d’un museu de referència a nivell mundial. Hi ha exemplars de finals del segle XIX i començaments del XX, tots en funcionament.

Parc d’atraccions Tibidabo

Preu: Entrada al parc

El Museu de la Xocolata


El museu més dolç de la ciutat! Si sou llaminers no podeu perdre l’oportunitat de visitar aquest museu on podreu comprar i degustar xocolata a l’entrada. Està dividit en diversos espais on a més d’explicar-se la història del cacau, s’observa l’aplicació de l’art i creativitat amb xocolata, es mostra el procés de transformació i s’ofereixen activitats i tallers per a tota la família.

C/Comerç 36

Preu 5 €