Dona i lideratge

 

El Banc Sabadell i ESADE Alumni em van convidar a fer una conferència dins del cicle Dona i Lideratge, a la hi que vaig assistir com a ponent  el passat 10 de febrer. Tot i que em va suposar un gran esforç de preparació, doncs no hi estic acostumada, va ser una gran experiència.

 Quin va ser el tema escollit?

 La voluntat històrica de la nostra empresa per ser diferent i la preocupació constant de ser capaços de transmetre-ho i ser percebut pel mercat.

 En què hem concretat la diferencia?

 –       En la visió a llarg termini: En un sector amb una natura de projectes a curt termini que fa que des de sempre haguem tingut al client, en sentit ample de la paraula, al centre.

 –       En la innovació constant: Innovació professional, innovació en els processos, innovació en l’organització, innovació tecnològica i innovació en màrqueting. Potser en posteriors diaris explicaré alguns exemples.

 Tot això sobre una base de principis inamovibles:

  •  Integritat, tenint clar les línies vermelles del que es pot fer i no es pot fer.
  •  Coherència i compromís.
  •  Perseverança.
  •  Prudència i a la vegada prenent decisions atrevides en el sector.
  •  Generositat en la informació.
  •  Disciplina.
  • Austeritat.

 Ser coherents va fer que durant 60 anys tinguéssim només dones a l’empresa. La qüestió de la lluita pels drets de la dona ha estat una constant per a nosaltres i vull  remarcar-ho ara que s’acosta el 8 de març. Segur que s’ha avançat molt però encara queda molt de camí, començant pel sector immobiliari.

 En aquets últims quinze dies he assistit a varies presentacions d’informes sobre el mercat immobiliari en el 2014 i previsions sobre el 2015 realitzats per grans consultores i, la veritat, és que sempre em sorprenc. Els homes ens guanyen sempre per golejada. A l’última presentació hi havia 72 homes i 7 dones, a la taula com a ponents 3 homes.

 Tinc al davant en aquest moment l’informe, molt bo, d’una altra gran consultora; està fet per 10 experts i tots homes. Espectacular! Preocupant! Hi ha moltes dones en el sector, és cert, la majoria comercials, administratives, però poques, molt poques, directives; per això té mèrit que l’ Anna Gener sigui la directora d’Aguirre Newman. Què diferent als EEUU on proporcionalment hi ha moltes més dones! Potser si hi haguessin més dones als llocs de decisió aconseguiríem un dels nostres anhels: transformar el sector per aconseguir que sigui més transparent, més creïble, i permetria l’entrada d’ una alenada d’aire fresc.

 I no em puc estar de tornar a posar el preciós poema de la Maria Mercè Marçal :

A l’atzar agraeixo 3 dons:

haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida

i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel

Immaculada Amat

Co-directora general d’Amat Immobiliaris