Sopar amb el Conseller Mas Collell

El passat dijous vam assistir al interesantíssim sopar FemCAT amb el Conseller Mas Collell, una persona excepcional, per a nosaltres el millor Conseller d’Economia  que podríem tenir en moments tan difícils com els que estem vivint.

Explica que fins fa quatre dies es pensava en el pacte fiscal i que s’obriria un període de negociacions que que durarien fins l’estiu vinent. Avui l’escenari ha canviat del tot: per un costat ha hagut l’ampli moviment de base del poble català i, per l’altre, la intransigència de Madrid alimentada en part per la tremenda reacció mediàtica a la capital de l’estat.

És evident que la ciutadania de Catalunya no ha sortit al carrer en aquesta ocasió per una massacrada cultural, sinó per la massacrada econòmica que des de fa anys el Govern central esta realitzant amb Catalunya. Comparant la nostra situació amb la de Lombardia, que també col·labora molt per mantenir l’economia d’Itàlia, però hi ha una diferència fonamental: aquest esforç és reconegut, valorat i té un pes polític molt important. Amb Catalunya succeeix el contrari: paguem i som permanentment maltractats, ignorats i despreciats.

Creu que cal diferenciar entre si és viable Catalunya com a estat, i l’època de la transició. Els costos de la transició dependran de l’actitud de l’estat central. Catalunya és viable per moltes raons i cal que tinguem en compte que reunim en aquets moments els punts forts necessaris per sortir de la crisi: exportem, innovem, tenim el turisme, la tecnologia.

Creu que ens caldrà molta fortalesa, determinació i no rebaixar els objectius. Com a poble pensa que a vegades ens falta autoconfiança.

 Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris