9 Mitos sobre la rehabilitación del hogar

Arriba el moment de fer aquelles petites rehabilitacions de la llar que hem estat retardant per diferents motius durant tot l’any, però que no es poden deixar de fer una vegada l’estiu hagi passat. I és aleshores quan sorgeixen les preguntes: Ho fem nosaltres mateixos o contractem a un professional? És en aquest moment quan hem de fer-nos algunes preguntes per evitar errors i fer un nyap a casa.

Per aclarir alguns dubtes hem cregut convenient desmentir falsos mites sobre la rehabilitació.

rehabilitacion41. La rehabilitació és fàcil

No ens equivoquem, si rehabilitar un l’habitatge fos tan fàcil, la gent ho faria ella mateixa i els professionals no existirien. Però, per sort o per desgràcia, no és així. La remodelació requereixen temps i, sobretot, paciència per part de tota la família.

Si es decideix per ser un Juan Palomo, és una tasca que implica un llarg procés , començant per ocupar-se per l’elecció i compra dels materials, que és una de les tasques més farragoses. A més, la fatiga física implica també un desgast emocional i estrès.

2. LA REHABILITACIÓ NO ÉS CARA

Depèn . Evidentment, depèn de la selecció prèvia dels materials i de l’enfocament inicial. Amb l’augment de programes de televisió sobre reformes, on sembla que tot és bufar i fer ampolles, els pressupostos de les famílies protagonistes tendeixen a ser bastant alts, però normalment no tot és així. Òbviament, es poden fer rehabilitacions per a cada butxaca però no podem oblidar que a vegades el més barat surt car.

És important establir un pressupost lògic -que també es pot ajustar – però s’ha de dir que sí, les reformes costen diners.

3. HO POTS FER TU MATEIX

No, no ho pots fer tu mateix. És a dir, si vols que els resultats siguin òptims, no ho facis. Els resultats sempre seran millors si es deixa en mans d’un professional de la matèria. Òbviament, dependrà del tipus de reforma, però si és d’enderrocs, instal·lacions u obres majors, pot ser molt perillós fer-ho nosaltres mateixos, a més que ho podem deixar tot pitjor de com estava i acabem trucant a un professional, duplicant així el pressupost inicial.

4. MÉS BARAT, MILLOR

Encara que sempre diuen que “menys és més”, també es diu que “el que surt barat, és car” i, en aquest cas, és probable que la dita es compleixi totalment. En poques paraules, si no volem enfrontar-nos amb altra rehabilitació necessària per haver triat materials de baixa qualitat, millor invertir una mica més en el pressupost i evitar un problema més tard.

5. SI S’ASSEMBLEN, SÓN IGUAL DE BONS

Si s’assemblen, s’assemblen. No vol dir que sigui igual de bo. En aquest cas també podem aplicar la dita “el barat surt car”. Normalment, – sempre hi haurà excepcions – el millor sortirà més car. Poden haver diferències, però per regla general tendeix a ser així. Per tant, ens trobem en la mateixa situació que triar el més barat: tot i que s’assemblin, el preu pot donar-nos una pista de la qualitat d’un i altre.

6. SEMPRE TRIGUEN MÉS TEMPS DEL PREVIST

No ha de ser sempre així. Un bon pla que contempli els possibles problemes, retards o climatologia, per exemple, pot fer que-fins i tot- els dies necessaris es redueixin. Potser aquest és un punt que no és té massa en compte però és primordial per acabar amb èxit qualsevol reforma i així evitar l’estrès que pot provocar haver de deixar casa nostra per alguns dies per dur a terme les obres.

7. SEMPRE COSTA MÉS DEL PRESSUPOSTAT

No si és un bon pressupost. En el moment de fer-ho ha de hem de controlar absolutament totes les despeses per evitar sorpreses d’última hora però els imprevistos existeixen i podria passar. Tot i així, no ha de ser la norma.

8. POTS IMPROVISAR

I vinculat a l’anterior és la improvisació. A més improvisació més possibilitats d’incomplir el pla i el pressupost. En altres facetes de la vida la improvisació és el millor, en el tema que ens ocupa és millor oblidar-se’n i deixar-ho tot més lligat des d’un inici.

9. ELS QUE TENEN MILLOR APARENÇA SÓN ELS MILLORS

No ens enganyem: un bon màrqueting significa més pressupost, no més qualitat. És cert que a més publicitat, més presència i millor aspecte, ja sigui en cartells, diaris o a internet, ens pot donar una sensació de familiaritat que implica major confiança sense una raó justificada, però en aquests casos és totalment fals. El Boca-Boca és el que funciona més quan es tracta d’aquest tipus de treball ja que els resultats són els que són jutjats i no hi ha cap millor publicitat que un client satisfet.

rehabilitacion3

En definitiva, el nostre consell des d’aquí és posar-se en mans d’un professional i comparar pressupostos per trobar un que pugui adaptar-se a les nostres butxaques i necessitats sense demanar miracles.

Sort amb les reformes d’estiu!