El torn de presidència a la comunitat

Aquest any t’ha tocat ser president/a de la comunitat, però què passa si no estàs gaire bé de salut? Pots renunciar a aquesta obligació presentant un certifcat mèdic?

Els motius per deixar passar el torn de la presidència no estan establerts per Llei de la Propietat Horitzontal i rarament ho estan a títol constitutiu. Això ens deixa la lliure decisió de la junta de propietaris, és a dir, pots proposar-ho en la reunió de veïns i ells poden acceptar (o no) les teves raons.

Si es tracta per un cas de salut, només es pot esperar que la junta comprengui les raons. En cas que la junta denegués la possibilitat de saltar el torn de la presidència, pots sol·licitar, en el termini d’un mes de la celebració de la junta, l’auxili judicial. En aquest sentit, hem de dir que, en termes generals, els jutges solen eximir d’aquesta obligació per motius de salut (entre d’altres casos). En aquest cas, el certificat serà totalment necessari.

Si vulguessiu conèixer més informació sobre el procediment judicial que s’hauria de seguir, no dubteu en deixar-nos un comentari i consultar-no-ho. No obstant, normalment els administradors solen deslliurar el president de les tasques del dia a dia, ja que assumeix íntegrament totes les responsabilitats de la comunitat, excepte les de representació davant de tercers.