El món està canviant… i tu?

Gener i Febrer han estat molt difícils per a tothom i en especial pel nostre sector. Si volem mirar el got mig ple i comparem les dades de vendes, visites, trucades i operacions dels últims deu anys, veiem que el mes de Gener sempre ha estat més fluix que altres mesos, sempre ha estat un mes en que les visites no comencen a produir-se fins a la segona quinzena. Però aquest any el comportament del mercat ha estat diferent, fins a la segona quinzena de Febrer l’atonia ha estat absoluta, ara sembla que de mica en mica recuperem un cert interès per part dels demandants, hi ha trucades, e-mails,… així comença la cadena de la venda.

Avui el comprador pot estar segur que en el 80% dels casos, la propietat ha pres ja consciència de la nova situació, dels nous preus, de que el món està canviant. Sempre quedarà un residual que encara té el somni de que tot serà com abans.

El comportament del lloguer ha estat millor i sobretot, aconseguim mantenir l’índex de morositat molt controlat. Ens costa molta gestió, però entenem que és el que en aquests moments els hi convé als propietaris i sobretot ens convé a la societat.

I posats a voler ser positius i seguint el mestratge de l’Oriol Amat, que sempre diu que malgrat tot hi ha persones i empreses que avancen, hi afegiríem que a més hi ha projectes que avancen. Alguns molt propers a nosaltres i que ens ajuden a pensar que alguna cosa serem capaços de tirar endavant. Per exemple, a Sant Just Desvern estem acabant d’inscriure una Junta de Compensació al centre de la població i la propietat té la intenció de començar la promoció de forma immediata. A Sant Just també es comencen les obres del nou club esportiu de Can Melich, un projecte fa temps iniciat i que ara ha agafat l’embranzida necessària per fer-se realitat. Per altra banda també la família Planes entren al mercat d’Indonèsia i creen una línia d’ajuda a emprenedors…. Segur que tots tenen dubtes de si és el moment, de si ara toca, tots estem plens de dubtes, per això ens agrada aquesta frase:

Si un comença amb certeses, acabarà amb dubtes, però si s’accepta començar amb dubtes, acabarà amb certeses.
– Francis Bacon (1561-1626) filòsof i estadista britànic

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris